Bord is correct, maar leidt tot discussie

Bord is correct, maar leidt tot discussie

SCHIEDAM - Gisteren plaatsten wij een foto van dit op het Speltakker geplaatste bord op onze Facebook-pagina en maakten de veronderstelling dat de maker van het bord m.u.v. had geschreven (met uitzondering van) in plaats van m.i.v. (met ingang van). De gemeente heeft ons laten weten dat het hier gebruikte m.u.v. wél correct is.

bord2

In een stuk van deze straat met ongeveer een dozijn parkeervakken zijn woensdag drie van deze borden geplaatst. Dat het parkeervakken zijn was de bewoners al enkele tientallen jaren duidelijk. Vanaf vanochtend 6.30 uur mag je er  - in verband met de herinrichtingswerkzaamheden van buurt De Akkers -  tot het einde van de werkzaamheden echter niet meer parkeren. In het totaal duren de werkzaamheden in De Akkers twee jaar, maar of dit ook voor dit stuk van het Speltakker zal gelden, is bewoners niet bekend.

Duidelijker zou het o.i. zijn geweest bijvoorbeeld een geel bord te plaatsen met daarop een tekst, zoals je die vaker ziet bij werkzaamheden, en dan inclusief de verwachte einddatum van het werk. 

De gemeente geeft desgevraagd aan dat het niet de gemeente is die het bord heeft gemaakt maar de aannemers die in De Akkers werkzaam zijn en doet geen uitspraak of er met dit bord sprake is van duidelijke communicatie, maar geeft wel aan dat 'het signaal is opgepakt en intern is doorgegeven'. 

Verschillende bewoners aan de Speltakker geven aan verrast te zijn door het plaatsen van het bord. Zij kregen (gedateerd augustus, 2021) een brief van de aannemers Van Gelder en Van Vulpen. Daarin wordt niet gesproken over het niet kunnen gebruiken van deze parkeerplaatsen. Een QR-code in de brief kan worden gescand voor informatie over de fasering van de werkzaamheden. Bewoners geven aan uit de vervolgens getoonde informatie niet te kunnen afleiden hoelang deze parkeerplaatsen niet te gebruiken zullen zijn.

Hier lees je een artikel over de ophoging.

Hier lees je de discussie die gisteren op onze Facebookpagina over het bord en onze Facebookpost ontstond.

bord3

27-08-2021