Bootjes kijken in de Lange Haven

Bootjes kijken in de Lange Haven

SCHIEDAM - De Brandersfeesten zijn niet doorgaan, maar toch liggen er zo'n twintig jachten in de Lange Haven in Schiedam. Het is de moeite waard om 'bootjes te kijken' want er liggen fraaie exemplaren bij.

knmc2

Leden van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club (KNMC) hadden in het voorjaar al hun jaarlijkse boottocht naar Schiedam ter gelegenhgeid van de Brandersfeesten aangekondigd in hun club en de voorbereidingen waren reeds getroffen, toen zij de vervelende mededeling kregen dat er in 2023 geen Brandersfeesten zouden zijn.

In overleg met centrummanager Pim Schenkelaars besloten de jachteigenaren in het weekend dat normaal gesproken de Brandersfeesten zouden worden gehouden, ondanks het niet doorgaan, toch naar Schiedam te komen met hun boot. Het centrummanagement zorgde voor stroomaansluitingen aan de kade van de Lange Haven, zo zeggen de tevreden schippers, die ook blij zijn dat er met 'Schiedam Live on Stage!' toch volop gezelligheid is in Schiedam.

De boten voeren een tocht van het Brasemermeer naar Schiedam. In de loop van maandag verlaten de jachten de Lange Haven en varen zij weer naar hun verschillende thuishavens.

knmc1

24-09-2023