Ben de Koning (Frankelandgroep) op televisie in Goedemorgen Nederland

'Boosterprik is gewoon te laat'

'Boosterprik is gewoon te laat'

SCHIEDAM - In de uitzending vanochtend van Goedemorgen Nederland komt de Frankeland Groep bij het onderwerp over de boosterprik aan het woord.

Ben de Koning, algemeen directeur van de Frankelandgroep, komt vanochtend uitgebreid aan het woord in Goedemorgen Nederland van Omroep WNL. Sinds 19 oktober jl. had de Frankelandgroep te maken met 50 à 60 besmettingen onder de bewoners en iets meer dan 40 onder de medewerkers. We zitten wel te wachten op de boosterprik, zegt De Koning. De boosterprik is gewoon te laat, zo antwoordt hij bevestigend op een vraag van de interviewer. "Maar goed, laten we hier maar van leren, want waarschijnlijk moet over 6 á 7 maanden de prik weer gegeven worden." 

Deze week kunnen de boosterprikken gegeven gaan worden. Op deze webpagina van de Frankelandgroep lezen we: "We hebben inmiddels voor onze verpleeghuisbewoners van de locaties Frankeland, Harg-Spaland en Schiewaegh de boostervaccinatie kunnen bestellen. In de week van 29 november aanstaande wordt deze vaccinatie - bij toestemming en indien medisch mogelijk - gegeven."

De Koning werd door Goedemorgen Nederland ook gevraagd naar het al dan niet sluiten van zorginstellingen. "Nooit meer doen. Vergeet niet dat de mensen die bij ons wonen in de laatste fase van hun leven zijn, Als je het dan moet doen zonder bezoek... Dat gaan we niet doen", zo is Ben de Koning resoluut. 

Foto: Ben de Koning (uit een reportage door Jan Willem de Boer van 18-11-2021)

30-11-2021