'Bij reclameren bij gemeente word je doorverwezen naar BuitenBeter-app'

Bomenridders schieten uitdrogende platanen te hulp met deze waterkar

Bomenridders schieten uitdrogende platanen te hulp met deze waterkar

SCHIEDAM - Een man die in zijn eentje met een plastic fles met water de platanen aan de Horvathweg in Schiedam afloopt om ze in deze droge tijden van enig water te voorzien, omdat hij concludeert dat de gemeente deze taak laat versloffen, de Bomenridders kunnen het niet meer aanzien en springen bij. Vanavond schieten de Bomenridders met deze waterkar, gefabriceerd door bomendeskundige Huib Sneep, te hulp.

"Komende woensdagavond om 19.30 uur gaan we als Bomenridders de uitdrogende en zeer dorstige bomen op de Horvathweg bewateren. O.a. Aart Lukaart heeft afgelopen weken de nodige aandacht bij de gemeente gevraagd voor de verdroging van deze bomen, zonder resultaat. Bij reclameren bij de gemeente word je doorverwezen naar de BuitenBeter-app. Er volgt echter geen actie. Bewateren van de platanen met een gietertje door een goedwillende burger in de persoon van Aart Lukkaarst is onvoldoende. Nu springen de Bomenridders maar in, in de hoop deze bomen te kunnen redden", zegt Ed Gloudi, één van de Bomenridders in Schiedam. 

Hij voegt daar nog aan toe, dat het laten afsterven van bomen om vervolgens weer nieuwe te planten een dure oplossing is. De gemeentelijke 'verplantkosten' bedroegen in 2020 rond de 80.000 euro, aldus Gloudi.

Foto: de waterkar die Huib Sneep gebruikt om de bomen in de Plantage van voldoende water te voorzien; woensdagavond wordt de kar ingezet voor de platanen op de Horvathweg (bron foto Bomenridders Schiedam)

03-08-2022