Schiedamse kwalificeert zich op twee manieren voor Olympische Spelen

Boksster Nouchka Fontijn wint partij tegen Holgersson

Boksster Nouchka Fontijn wint partij tegen Holgersson

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft vandaag haar partij in het Olympisch Kwalificatie Toernooi gewonnen. Ze heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de Olympische Spelen die deze zomer in Tokyo plaatsvinden.

Nouchka Fontijn bokste vanavond tegen Love Holgersson. De Zweedse was een sterke tegenstandster, maar Nouchka was effectiever. Het was een technisch goed gevecht met weinig “hangen”. De overwinning was ruim; alle 5 juryleden wezen Nouchka als winnaar aan.

Ook als Nouchka vandaag haar partij niet had gewonnen, zou zij toch een plaats hebben gekregen voor deelname aan de Olympische Spelen. Er mogen in deze gewichtsklasse (tot 75 kg) namelijk 5 bokssters uit Europa naar Tokyo. Uit de vier partijen van vandaag kwamen vier winnaars die zich gekwalificeerd weten. Bovendien zou naast deze 4 de hoogste Europese in de ranking een ticket voor Tokyo krijgen. De enige die hoger staat in de ranking dan Fontijn is Price. Doordat Price haar partij vanmiddag won, wist Fontijn zich dus sowieso geplaatst.

Hier lees je ons artikel van gisteren:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/nouchka-fontijn-bokst-morgen-in-parijs-op-weg-naar-tokyo

Foto: Nouchka Fontijn en coach Abdul Fkiri na het behalen in 2016 van het Olympisch zilver in Rio de Janeiro  (foto door José Medina van Mesa Sport Rotterdam) 

05-06-2021