Boerenoogstfeest in verrassend Midden-Delfland

Boerenoogstfeest in verrassend Midden-Delfland

SCHIEDAM/REGIO - Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Stichting Schaapskudde Vockestaert en de Midden-Delfland Vereniging houden op zaterdag 9 oktober 2021 het Boerenoogstfeest.

‘Het thema is Verrassend Midden-Delfland en dat is wat we willen bieden’, zegt de organisatie. ‘Het verrassende landschap, de lokale producten, oude ambachten en de schaapskudde met de herders. Verder is het museum open, met oude huishoudelijke en agrarische gebruiksvoorwerpen en gereedschappen. Aan de jeugd is gedacht met een kabouterspel en andere leuke buitenactiviteiten, zoals een touw- en klimbaan en boogschieten. En natuurlijk is er ook een versnapering op het terras en muziek.’

In 2020 kon het feest wegens corona niet doorgaan, maar dit jaar zijn jong en oud welkom op de Adrianushoeve (Woudweg 26, Schiedam) tussen 12.00 en 16.30 uur. Bij de informatiekramen liggen onder meer fiets- en wandelroutes om te bekijken en mee te nemen. Bij enkele kramen is pinnen niet mogelijk. Kom zoveel mogelijk op de fiets, de toegang is gratis. Vanaf 13 jaar wordt een coronacheck gedaan.

Het Boerenoogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, gemeente Midden-Delfland, Loswal “De Bonnen” en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. 

Foto's door Gert Struijs

verrassend1

verrassend2

02-10-2021