BoekStartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs

BoekStartdag voor allerkleinsten in Korenbeurs

SCHIEDAM - Zaterdag 19 juni aanstaande is het BoekStartdag in de bibliotheek in de Korenbeurs. Samen lezen en verhaaltjes vertellen door (groot)ouders, versterkt de band met (klein)kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby zijn voorgelezen, later beter zijn in taal. De Bibliotheek Schiedam laat ouders en grootouders ontdekken welke leuke boeken de bibliotheek voor de jongste kinderen in huis heeft. Ze kunnen direct een handige voorleesgids met tips en aanraders meenemen.

Waarom zou je als ouders zo vroeg starten met boeken voor de kinderen? Als ouder met baby op schoot een boekje ontdekken, is leerzaam. De ouder wijst plaatjes aan en vertelt een verhaaltje. Het kindje herkent de stem van de ouder en verhoogt zo zijn of haar concentratie. Onderzoek toont aan dat voorlezen op jonge leeftijd de taal- en spraakontwikkeling van een kind stimuleert. Daarom biedt de Bibliotheek Schiedam een Boekstartprogramma aan dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders van boeken laat genieten. Dit programma biedt de bibliotheek ook aan bij de diverse kinderopvangorganisaties in Schiedam.

Op zaterdag 19 juni kun je in de Korenbeurs ontdekken hoe fijn het is om als (groot)ouders samen met (klein)kinderen met boekjes en taal bezig te zijn.

Kinderen (tot en met 17 jaar) kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

 

14-06-2021