Schrijfster van verfilmde boek Stuk signeert in Jeneverie ‘t Spul

Boek: Het meisje met de halve ster - Judith Visser

Boek: Het meisje met de halve ster - Judith Visser

SCHIEDAM - Naar aanleiding van haar zojuist verschenen roman 'Het meisje met de halve ster' organiseert Het Schiedams Boekhuis een interview en signeersessie met Judith Visser op vrijdagavond 10 november om 19:30 uur. Annette Jongen interviewt Judith in de sfeervolle ambiance van Jeneverie ’t Spul op Hoogstraat 92, Schiedam. Aansluitend zal de auteur signeren. De toegang is gratis, maar aanmelden is zeer gewenst.

Over ‘Het meisje met de halve ster’
Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement, maar ontdekt al snel dat het gevaar voor haar en haar familie alleen maar toeneemt. Wanneer anti-Joodse maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen en dierbaren beginnen te verdwijnen, ziet ze nog maar één uitweg…

Niet ver bij Debra vandaan wordt ook de Rotterdamse Diergaarde getroffen door bommen. Te midden van alle chaos en ravage slaan verschillende dieren op de vlucht. Zo ook een jonge wolf. Wat volgt zijn twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop. Kunnen zij samen overeind blijven?

‘Het meisje met de halve ster’ is een rijke en prachtig geschreven roman over onvoorwaardelijke vriendschap in een van de donkerste periodes van de geschiedenis.

Over Judith Visser
Judith schreef al meer dan tien boeken en is de laatste jaren vooral bekend geworden door haar autobiografische romans ‘Zondagskind’ en ‘Zondagsleven’ waarvan samen meer dan 85.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar jeugdthriller Stuk uit 2008, dat gaat over een tienermeisje dat zich vreemd gaat gedragen omdat ze gepest wordt op school, is in 2014 verfilmd door regisseur Steven de Jong. De cast bestond onder andere uit: Yolanthe Sneijder-Cabau, Cas Jansen, Pleuni Touw, Tatum Dagelet en Hugo Metsers.

Judith woont samen met haar man en drie wolfshonden in Rockanje aan Zee.

Wie: Het Schiedams Boekhuis
Wat: interview en signeersessie met Judith Visser over ‘Het meisje met de halve ster’.
Wanneer: Vrijdag 10 november om 19:30 uur Locatie: Jeneverie ’t Spul, Hoogstraat 92, 3111 HL Schiedam

De toegang is gratis, maar wel reserveren via www.schiedamsboekhuis.nl zodat we weten hoeveel bezoekers er komen.

01-11-2023