Met het sluiten van Café Kennis verdwijnt de laatste Leermakers uit de horeca

Bioshop De Gaper is de naam van de vierde coffeeshop in Schiedam

Bioshop De Gaper is de naam van de vierde coffeeshop in Schiedam

SCHIEDAM - Shanna Groenweg begint Bioshop De Gaper aan de Vlaardingerstraat. Ze kreeg vergunning om er een coffeeshop te openen in het pand waar nu Café Kennis is gevestigd. Met het sluiten van dit café verdwijnt de laatste kastelein met de achternaam Leermakers uit de Schiedamse horeca.

De laatste kastelein met achternaam Leermakers is binnenkort verleden tijd. Enkele maanden geleden nam Jan Leermakers afscheid als uitbater van eetcafé Het Stadserf. Enkele jaren geleden deed zijn broer Frans het als uitbater van Café De Unie. En nu neemt Anette Kooij-Leermakers, die samen met haar man John Kooij Café Kennis aan de Vlaardingerstraat 5b uitbaatte, afscheid. Wijlen hun vader Piet en moeder Annie zijn bij de oudere Schiedammers onder meer bekend als de uitbaters van Boerderij Landvreugd in Groenoord. Wie heeft er niet een kaartavond, bruiloft of vergadering meegemaakt, die toen tot een gezellig uitje werd gemaakt door het echtpaar Leermakers. 

John (58) en Anette (56) Leermakers zijn eigenaar van het pand aan de Vlaardingerstraat 5b en gaan dit verhuren aan Bioshop De Gaper. Shanna Groeneweg heeft de vacante vierde coffeeshopvergunning van de gemeente Schiedam gekregen. Het woonhuis boven het café is reeds als woning verhuurd.

Anette en John Kooij op hun Facebook-pagina: "Sommigen hebben er misschien in de wandelgangen al iets over vernomen: Cafe Kennis wordt een Bioshop onder de naam De Gaper.

Het besluit is niet lichtvoetig genomen maar de coronapandemie heeft ons wel aan het denken gezet. Zoals je bij alle horecagelegenheden ziet, moet je wel enorm elastisch zijn en bij ons was de rek eruit. Dan wel open, dan niet, dan tot 12 uur, dan tot 8 uur en vervolgens tot 5 uur maar het open zijn tot in de nachtelijke uurtjes zit er ons inziens voorlopig niet in.
Daar Kennis toch een nachtzaak is, heeft het ons de pret wel ontnomen. We zijn er echt al een tijdje buiten kennis van!

Terwijl we er oprecht met heel veel plezier aan begonnen waren en dat was uiteindelijk ook terug te zien in de klandizie want jemig het waren misschien maar 3 jaartjes maar wat hebben we genoten en vreselijk leuke tijden met elkaar mogen beleven. Helaas gaat ons hoofdstuk Cafe Kennis nu dicht maar jullie zullen ons op zeker nog wel ergens tegenkomen. En aan de andere kant van de bar vinden wij ook heel gezellig.

Wij bedanken alle klanten en relaties van Cafe Kennis. Het gaat jullie goed. We wensen Shanna Groeneweg heel veel succes en geluk toe met haar nieuwe onderneming De Gaper."

We vragen Anette of het er nog inzit dat Café Kennis nog opengaat, voor het definitief een andere bestemming krijgt. Het antwoord is ontkennend; Anette: "We hebben de aankomende weken om alles op te ruimen. De zaak gaat leeg zodat ze wat gemakkelijker kunnen gaan verbouwen." 

Hier lees je ons artikel van gisteren, over het afgeven door de gemeente van de vergunning en waarom de vergunning is afgegeven. 

Inmiddels zijn er enkele buren die een krant hebben opgezocht om een tegengeluid te laten horen. Dat kun je hier lezen. 
 


16-12-2021