In één van de mooiste gebieden van Nederland:

Bijzondere vogels spotten in de Biesbosch

Bijzondere vogels spotten in de Biesbosch

SCHIEDAM - Wil je bijzondere vogels zien? Ga dan op zaterdag 20 mei a.s. mee naar de Biesbosch onder leiding van vogelkenner Sander van Vliet.

De Biesbosch is een zeer vogelrijk gebied waar op verschillende plekken bijzondere vogels te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de blauwborst, baardman, ijsvogel, lepelaar en nog vele andere vogels. We bezoeken de polders aan de Nieuwe Merwede waar we gaan zoeken naar de nesten van de visarend en zeearend. Hopelijk zien we de vogels bij het nest of als ze over vliegen. Op de plassen kunnen we genieten van de watervogels. Tot slot maken we een kleine wandeling langs uitgestrekte rietvelden. Daar komen we vast ook leuke verrassingen tegen. Als je een verrekijker hebt neem hem dan mee. Zorg ook dat je een lunchpakket en iets te drinken bij je hebt.

Graag aanmelden bij Hans Zevenbergen via telefoon of appje 06-53366651. Vertrek om 07.30 uur bij de parkeerplaats van voormalig Motoport, Nieuwpoortweg 2 te Schiedam of in overleg met Hans Zevenbergen. Einde excursie 16.00 uur.

Deze excursie wordt georganiseerd door de KNNV Waterweg-Noord. Deelname aan de excursie is gratis, behoudens eventueel een kleine bijdrage voor het vervoer.

Tekst: Natuurlijk Waterweg-Noord
Foto: een baardman (bron foto Natuurlijk Waterweg-Noord, foto door Hans Zevenbergen)
(infotorial)

15-05-2023