Aanstaande vrijdag in Stedelijk Museum Schiedam

GroenLinks-PvdA bijeenkomst "Uit (de) Armoede"

GroenLinks-PvdA bijeenkomst "Uit (de) Armoede"

SCHIEDAM - Onder leiding van oud-wethouder Bart de Leede gaan kandidaat-Kamerlid Barbara Kathmann en wethouders Petra Zwang en Lianne van Kalken in gesprek met de curatoren van de expositie Uit Armoede, die vanaf januari te zien is in het museum.

Vanaf januari is in het Stedelijk Museum Schiedam de expositie Uit Armoede te zien. Het museum ontwikkelt, bedenkt en maakt de bijzondere tentoonstelling niet alleen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met Schiedamse ervaringsdeskundigen: Schiedammers die met te weinig geld leven en Schiedamse organisaties die zich met hart en ziel voor hen inzetten. Samen met hen zijn de thema’s van de tentoonstelling bepaald en is een groep Schiedammers nu ook betrokken bij de keuze van kunstwerken, historische verhalen en voorwerpen uit de collectie van het museum. De expositie verhaalt over de geschiedenis van armoede in Schiedam, maar ook over het heden, bijvoorbeeld over het gevoel de controle over je leven verliezen, de aanmoediging vooral zelfredzaam te zijn en het verschil dat een goed onderwijssysteem kan maken.

Armoede en bestaanszekerheid zijn belangrijk thema's van de Tweede-Kamerverkiezing op 22 november. GroenLinks-PvdA maakt zich hard tegen armoede en vóór bestaanszekerheid, maar ook voor een sterke culturele sector en voor goed onderwijs voor iedereen. Rotterdams kandidaat-Kamerlid Barbara Kathmann komt vrijdag naar Schiedam om, samen met wethouders Petra Zwang (PvdA, Schiedam) en Lianne van Kalken (GroenLinks, Vlaardingen) in gesprek te gaan over deze onderwerpen. Niet alleen met de curatoren van de tentoonstelling, maar met alle geïnteresseerden.

Iedereen is van harte welkom bij de gratis* toegankelijke bijeenkomst!
Vrijdag 17 november • 10:00 - 11:00 uur • deuren open om 9:45u. Stedelijk Museum Schiedam • Hoogstraat 112

*Iedereen die na de bijeenkomst de exposities in het museum wil bezoeken is van harte welkom, maar moet dan wel de reguliere toegangsprijs betalen.
Voltarief: 14,50 • Schiedammers: 5,- •
Rotterdampas/Museumkaart: gratis.

Meer informatie over de expositie:
https://stedelijkmuseumschiedam.nl/tentoonstelling/uit-armoede/

Meer informatie over de bijeenkomst via Rebecca van der Schaft,
voorzitter@groenlinksschiedam.nl

Foto:
Barbara Kathmann 

14-11-2023