Bij herinrichting Warande is schaarse parkeerruimte verkwist

Bij herinrichting Warande is schaarse parkeerruimte verkwist

SCHIEDAM - In Schiedam West is er een parkeerprobleem. Dan helpt het niet om bij een herinrichting van een straat, in dit geval de Warande, het probleem te vergroten door een onnodig aantal meters van de straat als "niet bruikbaar voor parkeren" te markeren.

door Jan Schrijver

Neem deze uitrit van een bedrijf aan de Warande (foto boven). Je kunt zien dat zowel vóór de uitrit als ná de uitrit door kruizen is aangegeven dat er niet geparkeerd mag worden. Uiteraard moet je met een wagen de draai kunnen maken, maar de daarvoor uitgetrokken meters zijn wel erg ruim bemeten, vooral ná de uitrit (ofwel het stuk vooraan op de foto). 

We geven nog een voorbeeld van het verkwisten van schaarse parkeergelegenheid. Op de foto hieronder zie je dat het voor parkeren 'afgekruiste' stuk ver doorloopt voorbij het laatste hek waarvoor een uitrit is gemaakt. 

hekker

Voor het hek met de twee borden 'weegsleepregeling' erop is de parkeermogelijkheid ook 'afgekruist'. Als je goed kijkt, zie je echter dat deze twee stukken hek niet open kunnen (foto onder). Het is toch heel vreemd om parkeerplaatsen op te offeren voor een hek dat niet open kan.

heknietopen

De ruimte achter de hekken wordt gebruikt voor de opslag van bouwmaterialen dan wel bouwafval. Je kunt de vraag stellen of een woonstraat de goede locatie is voor opslag van bouwmaterialen dan wel -afval.

De manier waarop deze vakken bij de recente herbestrating zijn afgekruist voor parkeergebruik kost zeker vier goede parkeerplaatsen.

Vanaf 22 augustus aanstaande gaat de aannemer weer verder met de herbestrating van de Warande. Wellicht dat dit verspillen van parkeerplaatsen dan meteen kan worden rechtgezet.

WhatsApp Image 2022-08-09 at 10.05

10-08-2022