Bij Haifa zit je ook bij koud weer nu warm op het terras

Bij Haifa zit je ook bij koud weer nu warm op het terras

SCHIEDAM - Enkele weken geleden kwam het nieuwe terras voor restaurant Haifa aan de Schiedamseweg in Schiedam Kethel gereed. Sinds vorige week woensdag mag het gebruikt worden.

door Jan Schrijver

Eigenaar van het restaurant, Adnan Sarikaya (56), is erg blij met zijn luxe terras op het pleintje van de Schiedamseweg. Van het terras kunnen aan alle kanten de ramen opengeschoven worden. Dat bewijst volop zijn dienst in deze coronatijden. Nu het de laatste dagen wat kouder is, zijn de terrasverwarmers een uitkomst, want ook nu kan hij klanten op zijn terras ontvangen. Je ziet twee staande terrasverwarmers bij de ingang. Ook zijn er meerdere hangende terrasverwarmers.

Dertig jaar geleden begon hij aan de Schiedamseweg 41E zijn grillrestaurant Haifa. 25 jaar geleden kwam daar eveneens op de Schiedamseweg, in het naastgelegen pand, de pizzeria Paperino bij.

Sinds 2016 heeft hij beide restaurants samengevoegd tot één groot restaurant, onder de naam Haifa, en waarin gerechten uit de mediterrane keuken worden geboden, zoals Turkse, Griekse en Italiaanse gerechten. Aan de zijkant van het restaurant is een aparte ingang en counter voor het afhalen van gerechten.

Hier lees je ons artikel van eerder deze week over het verbouwde Café 't Hoefijzer, dat zich eveneens op het pleintje aan de Schiedamseweg bevindt:
4-5-2021 - Café 't Hoefijzer in Kethel wordt een 'stamkroeg nieuwe stijl' | artikel (deschiedammeronline.nl)
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/cafe-t-hoefijzer-in-kethel-wordt-een-stamkroeg-nieuwe-stijl

Foto: Adnan Sarikaya aan het werk in zijn keuken, met wat gekruide worstjes op de grill

adnan

05-05-2021