Bibliotheek organiseert workshop ‘Digitaal Nalatenschap’

Bibliotheek organiseert workshop ‘Digitaal Nalatenschap’

SCHIEDAM - Heb je je ooit afgevraagd wat er met een Facebookaccount gebeurt na iemands overlijden? Of waarom het geen goed idee is om direct het telefoonabonnement van een overleden dierbare op te zeggen? En wat doe je als nabestaande als je het wachtwoord van de telefoon of laptop van de overledene niet kent?

Ontdek de antwoorden op deze vragen tijdens de workshop Digitaal nalatenschap, die op woensdag 15 mei wordt gehouden in de bibliotheek in de Korenbeurs.

In samenwerking met het Sociaal Juridisch Kenniscentrum Schiedam deelt Sander van der Meer van Digital Life Legacy in een duidelijke presentatie alle do's en don'ts over digitale nalatenschap en wat er online achterblijft na iemands overlijden.

Met een mix van praktijkverhalen en praktische tips zet hij je aan het denken over je eigen digitale erfenis en het belang van een zorgvuldige voorbereiding voor jezelf en je naasten. Mis deze kans niet om meer te leren over het veilig achterlaten van je digitale sporen voor je naasten.

Meld je aan op de website: https://www.debibliotheekschiedam.nl/agenda/2024-digitaalhuis/workshop_digitale_nalatenschap1.html
of bel 010-7146300

Foto:
Workshop Digitaal Nalatenschap

06-05-2024