'Dinsdagavond Basisvaardigheden' vervalt; lezing Nico Dijkshoorn wordt verplaatst

Bibliotheek is essentiële instelling en blijft donderdagavond tot 20.00 uur open

Bibliotheek is essentiële instelling en blijft donderdagavond tot 20.00 uur open

SCHIEDAM - De bibliotheek is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 20.00. Deze openingstijden hebben niet te lijden onder de verscherpte coronamaatregelen. Een mondkapje is verplicht. De avondprogrammering op dinsdag vervalt. De lezingavond van het Literair Gezelschap Schiedam verschuift.

De bibliotheek is vanaf heden gewoon open voor regulier bezoek, zoals het lenen en lezen van boeken en kranten, werken en studeren en een bezoek aan het café. "Op donderdagavond gewoon tot 20.00 uur, want we zijn door de overheid aangemerkt als een essentiële instelling", zo licht de bibliotheek toe.

De avondprogrammering zoals de 'Dinsdagavond Basisvaardigheden' komt te vervallen. Het optreden van Nico Dijkshoorn op 9 december aanstaande wordt verplaatst naar het voorjaar en reeds aangeschafte kaarten blijven geldig.

Voor een bezoek aan de bibliotheek gelden de volgende spelregels:

- Heb je klachten, blijf thuis

- Draag een mondkapje

- Geef elkaar de ruimte

- Géén coronatoegangsbewijs nodig (wel nodig wanneer je van de horeca gebruiktmaakt)

Sluiting Sinterklaaspaleis
Direct na de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de Bibliotheek Schiedam samen met SEPS besloten het Sinterklaaspaleis te sluiten, zowel voor de schoolbezoeken als het reguliere bezoek. "We beseffen dat we daarmee kinderen en hun ouders teleurstellen, maar wij stellen de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers, medewerkers en alle bezoekers nu op de eerste plaats", schrijft de bibliotheek. Hier lees je meer over de sluiting van het Sinterklaaspaleis.

Foto: de lezing van Nico Dijkshoorn wordt verplaatst naar het voorjaar; hier zie je hem op 11 november voorlezen uit eigen werk in Brasserie De Eenling (foto door Ernst van Velzen)

29-11-2021