De Bibliotheek Schiedam ontvangt vanaf nu weer boekenliefhebbers uit Nieuwland

Bibliotheek in Kansenfabriek weer open

Bibliotheek in Kansenfabriek weer open

SCHIEDAM – De nieuwe locatie van de Bibliotheek Schiedam in de Kansenfabriek, aan de Meesterstraat 40 naast de Wereldschool, is vandaag woensdag 24 mei weer opengegaan. Op de woensdag van 12.00 - 16.00 uur kunnen bewoners uit de wijk Nieuwland er weer terecht om boeken te halen en brengen, een boek te lezen of huiswerk te maken.

De boekencollectie in de Kansenfabriek is voornamelijk bedoeld voor de jeugd van 0-12 jaar én hun ouders.

We gaan ervan uit dat kinderen jonger dan 6 jaar onder begeleiding van een volwassene een bezoek brengen aan de bibliotheeklocatie in de Kansenfabriek. Iedere woensdagmiddag zal er een bibliothecaris aanwezig zijn die advies en tips kan geven.

De Kansenfabriek is een plek in Nieuwland waar mensen kansen krijgen om zich te ontwikkelen. In het gebouw van de Kansenfabriek hebben verschillende initiatieven die zich richten op taalverwerving en basisvaardigheden een plek gekregen.

Op maandagochtend gaat de Bibliotheek Schiedam samen met Stichting Aanzet een meertalige voorleessessie organiseren in de bibliotheeklocatie aan de Meesterstraat. Ouders zijn van harte welkom met hun peuters (tot 4 jaar). De activiteit start na aanvang van de scholen, zo rond 08.45 uur.

Tot slot onderzoekt de bibliotheek of het mogelijk is op korte termijn een taalcafé in de Kansenfabriek te organiseren.

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Foto: kinderen struinen door de boeken in de Kasnefabriek. © De Bibliotheek Schiedam
(infotorial)

24-05-2023