Bewoners Panoramaflat 2 dopen hun nieuwe parkeerplaats

Bewoners Panoramaflat 2 dopen hun nieuwe parkeerplaats

SCHIEDAM - Bert Haan, bewoner van Panoramaflat 2 aan de Havendijk in Schiedam Zuid, gaat hier na de herinrichting als eerste bewoner de parkeerplaats van de flat oprijden. Dat wilden de bewoners van deze flat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Het heuglijke feit werd met bewoners en de - ook onder de zomerse temperaturen stug doorwerkende - wegwerkers gevierd door een fles prosecco open te trekken. "Na alle hindernissen en ergernissen tijdens de herinrichting, komen er toch lichtpuntjes aan het einde van de tunnel", zegt flatbewoner Joop Molendijk. "Vooral een bijzonder compliment is op zijn plaats aan de wegwerkers, die onder extreme omstandigheden hun werk hebben voltooid. De stropdassen-figuren zullen wel - op een later tijdstip - de eer voor zichzelf opeisen, maar voor mij zijn het de harde werkers die de lof verdienen."

Enkele weken geleden meldden wij in een artikel dat de bewoners van de flat last hebben van een open riool. Molendijk woont op de eerste verdieping, precies boven het punt waar de uitstroom van het riool het gras in liep. Molendijk: "Ik hoop dat op 29 juni de kogel door de kerk gaat met betrekking tot het riool. Dat zal nog wel een hoop problemen geven, omdat het riool van de flat niet het hoofdriool kan bereiken. De stank is gelukkig, in het bijzonder voor mij, verplaatst naar het rooster van de parkeerplaats. We zijn allen benieuwd wat de oplossing gaat worden na al die jaren dat we al last hebben van stank."

Hier lees je ons eerdere artikel over het open riool bij de Panoramaflat 2:
Bewoners in Panoramaflat 2 zitten letterlijk in de shit
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/bewoners-in-panoramaflat-2-zitten-letterlijk-in-de-shit

Foto door Joop Molendijk

18-06-2021