Bewoner biedt telefoon te koop aan, maar wordt thuis overvallen

Bewoner biedt telefoon te koop aan, maar wordt thuis overvallen

SCHIEDAM - De politie heeft vanmiddag laten weten dat de twee gewapende overvallers gisteravond de woning wisten binnen te dringen doordat de bewoner in de veronderstelling was dat zij een telefoon bij hem kwamen kopen die hij via Marktplaats had aangeboden. De zoektocht naar het tweetal jonge mannen gaat verder.

De politie onderzoekt de overval op een woning aan de Jan Vermeerstraat in Schiedam. Op donderdagavond 1 juli drongen twee mannen daar naar binnen en bedreigden de bewoner met een vuurwapen.

Rond half tien ’s avonds kwam  bij de politie een melding binnen dat twee jonge mannen een woning in Schiedam waren binnengedrongen. De bewoner had nietsvermoedend de deur open gedaan, hij was in de veronderstelling dat de twee mannen bij hem een telefoon kwamen kopen die hij via Marktplaats had aangeboden. De mannen drongen direct het huis binnen, bedreigden de bewoner met een vuurwapen en gingen er vervolgens met hun buit vandoor. Ze lieten de bewoner met lichte verwondingen achter.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek. De helikopter werd daarbij ingezet, maar de verdachten waren al weg. Agenten zijn daarna verder gegaan met buurtonderzoek, en hebben getuigen gevraagd of zij meer informatie of beelden hadden.

Het onderzoek gaat vandaag volop verder. Het onderzoeksteam ontvangt nog steeds graag meer informatie. Heb je iets gezien en nog niet met de politie gesproken? Of heb je beelden beschikbaar en deze nog niet gedeeld? Neem dan contact op, dat kan via 0900-8844 of anoniem, 0800-7000.

Hier lees je ons bericht van gisteren:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/tweetal-pleegt-gewapende-overval-op-woning

02-07-2021