Bestuurslid Jenevermuseum Johan de Koster (70) overleden

Bestuurslid Jenevermuseum Johan de Koster (70) overleden

SCHIEDAM - Johan de Koster, algemeen bestuurslid van het Nationaal Jenevermuseum, is vorige week op 70-jarige leeftijd na een ziekbed van enkele maanden aan een slopende ziekte overleden. Hij was woonachtig in Barendrecht.

Johan de Koster maakte sinds 2015 deel uit van het bestuur van het Nationaal Jenevermuseum, daarvoor gevraagd door de toenmalig voorzitter Joop Daalmeijer. Zij kenden elkaar uit de mediawereld. Zo was Johan de Koster van 2005 tot en met 2017 hoofdredacteur van RTV Rijnmond. Hij werkte daarvoor onder meer voor de NOS, de Wereldomroep en het ANP. 

Diederik von Bönninghausen, directeur van het Nationaal Jenevermuseum, prijst de belangrijke rol die Johan de Koster in het bestuur van het museum heeft gespeeld. "Zo heeft hij de afgelopen jaren samen met interim-directeur Peter Elderman het museum door hard werken door de coronacrisis heen weten te slepen. Hij had gevoel voor humor en was tegelijkertijd doortastend. Persoonlijk en als museum gaan we hem missen, hij was een fijn mens", zegt Diederik von Bönninghausen.

02-09-2022