Beroepenvoorlichting op scholen in Schiedam

Beroepenvoorlichting op scholen in Schiedam

SCHIEDAM - In de dienstenmaatschappij van tegenwoordig zijn beroepen in het algemeen veel minder zichtbaar en herkenbaar dan vroeger het geval is geweest. Jonge mensen vinden het moeilijk om zich een voorstelling te maken van wat een beroep in de dagelijkse praktijk inhoudt en met name ook welk onderwijspakket zij moeten kiezen om dit beroep te kunnen uitoefenen. De voorlichting is dus met name bedoeld voor leerlingen, die voor een pakketkeuze staan of een vervolgstudie moeten kiezen.

In een Rotaryclub zijn over het algemeen een aantal beroepsgroepen en beroepen vertegenwoordigd; dit is een van de uitgangspunten van een Rotaryclub. Zo ook de onze. Hierdoor is het idee ontstaan om mensen, die zelf een bepaald beroep uitoefen, voorlichting over dat beroep te laten geven op de middelbare scholen van Schiedam.

In het hele circuit van voorlichtingen over vervolgstudie en beroep is er één gebeurtenis in Schiedam, die een leerling absoluut niet mag missen: de traditionele beroepenvoorlichting die drie scholen uit Schiedam (Lyceum Schravenlant, Spieringshoek en het Stedelijk Gymnasium) jaarlijks in samenwerking met de Schiedamse Rotaryclubs organiseren.

Een maal per jaar organiseren wij, samen met de betrokken scholen, een voorlichtingsbijeenkomst, waarbij verschillende beroepsvertegenwoordigers aanwezig zijn. Ruim 50 voorlichters uit de gelederen van de Rotaryclubs Schiedam, aangevuld met een aantal externe voorlichters, zullen gedurende deze bijeenkomst aan bijna 400 leerlingen uit klas 4, klas 5 en klas 6 van de drie VO scholen uit Schiedam, voorlichtingen geven over hun persoonlijke ervaringen, de gevolgde opleidingen en het keuzetraject wat ze hebben gevolgd.

De voorlichtingsbijeenkomsten is op donderdagavond 16 november. Locatie: Lyceum ’s Gravenlant, Hugo de Grootstraat 4 Schiedam. Tijdstip: 18:00 tot 21:30

Om de sfeer te proeven hoe er aan toe gaat en te kunnen praten met organisatoren, docenten en leerlingen bent u van harte welkom.

Heeft u nog vragen? Dan horen we die graag! Onze projectleider, Phillip Gan is graag bereid u hierover te vertellen Mob. 06 2492 1617 of phillipgan@gmail.com

Tekst:
de twee Rotaryclubs in Schiedam

Lees ook:
Ruim 50 oude rotten in het vak geven bovenbouwers beroepenvoorlichting
Wie weet hoe het balletje rolt, en wat uiteindelijk hun voorkeur krijgt

15-11-2023