Vergunningen vuurwerkverkoop mogen niet worden ingetrokken; reactie gemeente:

We beraden ons op eventuele vervolgstappen. Afsteekverbod blijft

We beraden ons op eventuele vervolgstappen. Afsteekverbod blijft

SCHIEDAM - De vuurwerkbranche heeft de tegen gemeente Schiedam aangespannen rechtszaak gewonnen. De uitspraak komt erop neer dat de gemeente de vergunning van vuurwerkverkooppunten niet mag intrekken, ook al is het in Schiedam verboden voor consumenten om vuurwerk af te steken. Hieronder lees je de door de gemeente gegeven reactie op de uitspraak.

"De gemeente heeft kennisgenomen van de uitspraak van de rechtbank over het intrekken van de vergunningen van de vuurwerkverkooppunten in Schiedam. We bestuderen op dit moment de uitspraak en beraden ons op eventuele vervolgstappen.

De uitspraak betekent dat de vergunde Schiedamse vuurwerkverkooppunten in ieder geval voor de komende jaarwisseling vuurwerk mogen verkopen.

Op basis van een raadsbesluit is het sinds 2 januari 2021 in Schiedam verboden om (consumenten)vuurwerk af te steken, zowel voor en tijdens de jaarwisseling als gedurende de rest van het jaar. Dit verbod blijft van kracht."

 

Hier lees je onze eerdere artikelen van deze week over dit onderwerp:

Uitspraak van de rechter nederlaag gemeente. Vuurwerkbedrijf Knal 010 blij met vergunning

Vuurwerkbranche wint rechtszaak tegen gemeente Schiedam. Schiedamse vuurwerkwinkeliers krijgen verkoopvergunningen terug

Foto: vuurwerk bij het Stadskantoor (foto door Gert Struijs)

30-11-2023