Belgische korfbaltrainer Mario Bernard verlengt bij Nexus

Belgische korfbaltrainer Mario Bernard verlengt bij Nexus

KORFBAL - Afgelopen week hebben de korfballers van Nexus en hoofdtrainer Mario Bernard overeenstemming bereikt over een contractverlenging van minimaal 1 jaar.

Zowel Nexus als de in België woonachtige Bernard geven aan uitermate tevreden te zijn over de samenwerking, zodat beide partijen niet lang hoefden na te de denken op de vraag of de samenwerking verlengd zou worden.

Noah Poppelier van Nexus daarover: “Het is natuurlijk een gek sportjaar, waarbij de gehele zaalcompetitie in het water gevallen is, maar we merkten tijdens het veldseizoen al dat de verfrissende manier van werken van Mario prima bevalt. Genoeg reden om op de ingeslagen weg verder te gaan.” Ook Bernard is enthousiast over zijn eerste Nederlandse club die hij onder zijn hoede heeft: “Nexus heeft een leergierige groep, waar ik met plezier mee werk. Het trainen beperkt zich momenteel tot ‘core stability’ training via zoom, maar ik merk dat ik het mis om met de groep op het veld te staan”.

Nexus kende een matige start op het veld, waarin in de 3e klasse geacteerd wordt, maar ging steeds beter spelen. De verplichte ‘pauze’ kwam daardoor niet op een gunstig moment voor de Schiedammers. Voor het 2e gedeelte van de veldcompetitie, die hopelijk in april weer hervat zal worden, zijn de pijlen nadrukkelijk omhoog gericht. “We kunnen van alle tegenstanders winnen en zijn daarmee een geduchte tegenstander”, aldus Bernard, die hopelijk in april ook weer kan beschikken over de vorig seizoen geblesseerd geraakte schutter Suthes Balasooriyan.  

Bron foto Nexus

10-02-2021