Gluren bij de Buren en Art Route Schiedam

Beleef kunst en cultuur in Schiedam

Beleef kunst en cultuur in Schiedam

SCHIEDAM - Partners uit de culturele sector slaan de handen ineen om aankomend weekend extra belevenis te creëren. Naast het reguliere culturele aanbod van de stad is er aankomend weekend extra programmering dankzij de deelname aan landelijk initiatief Gluren bij de Buren. Hiernaast is de Art Route Schiedam te bezoeken als onderdeel van de Rotterdam Art Week.

Art Route Schiedam
Deze week vindt het jaarlijkse evenement Rotterdam Art Week plaats. Tijdens dit evenement kunnen geïnteresseerden in het weekend van 2 tot en met 4 februari ook de Schiedamse scene ontdekken via de Art Route Schiedam. Dit is een route van ongeveer 5 kilometer die je meeneemt naar de culturele hoogtepunten van de stad. In de route zijn verschillende musea, galerieën en culturele hotspots opgenomen.

Locaties in de route
OpenArtExchange, Stedelijk Museum Schiedam, Galerie 158, Art Centre Schiedam, Galerie DIRT Market, Jenevermuseum, Galerie Jabelle, Galerie Chimaera, Stichting Tone & Image, Stichting KunstWerkt, De SodaFabriek en Stichting Ultraum/De GlasFabriek.

Meer informatie over de route is te vinden op: https://www.artrouteschiedam.nl.

Gluren bij de Buren
Gluren bij de Buren is een landelijk initiatief waarin huiskamers tijdelijk tot knusse podia en buurttheaters veranderen. Dit jaar is Schiedam voor het eerst opgenomen in de Rotterdamse programmering. Op 4 februari zijn er op bijzondere locaties verschillende muzikale optredens te bewonderen.

240129 Gluren bij de Buren PosterDeelnemende partijen
1. Art Centre Schiedam (KunstWerkt, Galerie Voute en Tone & Image gallery)
2. OpenArtExchange
3. St. Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam
4. Galerie Jabelle
5. De Sodafabriek (de Cantina en KODA)
6. Lange Achterweg 5

Meer informatie over de programmering is te vinden op: https://www.sdam.nl/uitagenda/event/gluren-bij-de-buren-schiedam

Fotografie
Archief Schiedam Partners

Fotobijschriften
Boven: AKCS2

 

29-01-2024