In Museum Vlaardingen

Belangrijke Schiedamse inbreng op 'Rijnmondiaal'

Belangrijke Schiedamse inbreng op 'Rijnmondiaal'

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is sinds gisteren de tentoonstelling 'Rijnmondiaal: Beeldende poëzie uit de regio Rijnmond' te zien. We zien onder de deelnemers een substantiële Schiedamse inbreng, te weten van meerdere deelnemers van de Stichting KunstWerkt.

Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd, die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen. "Het werk van deze kunstenaars is opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea zoals Boijmans van Beuningen en Voorlinden, wat het hoge niveau van de beeldende kunst uit deze regio - en van deze tentoonstelling- aantoont", zo laat Museum Vlaardingen weten.

"In de industriële stadsregio Rotterdam- Rijnmond vinden voortdurend veranderingen plaats in industrie, bevolkingsopbouw en ruimtelijke ordening: die stad is nooit af. De sfeer van voortdurend vormgeven van de leefomgeving is ook zichtbaar en voelbaar in de kunstproductie uit deze regio. Beeldende kunst uit de regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal."

De deelnemende kunstenaars zijn:

Ton Delfos Vlaardingen

Irma Rengur Vlaardingen

Sjef Henderickx Schiedam

Piet Rook Vlaardingen

Rob van de Hoeven Rotterdam

Ropp Schouten Vlaardingen

Fenneke Hordijk  Rotterdam

Charlotte Schleiffert Rotterdam

Diederik Klomberg Bergschenhoek

Eric van Straaten Vlaardingen

Wilma Kuil Vlaardingen

Winnie Teschmacher Vlaardingen

Olaf Mooij Rotterdam

Eveline Visser Rotterdam

Magriet Mostert Vlaardingen

Karin de Visser Rotterdam

De tentoonstelling is samengesteld door de Vlaardingse kunstenaars Cees Eykelenboom en Hans Rikken van de Stichting Metamorphose. Deze Vlaardingse stichting organiseert en ondersteunt projecten en evenementen met een sociaal-educatief karakter op het gebied van kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord.

Met deze tentoonstelling beoogt Museum Vlaardingen, als museum van de stad Vlaardingen, kunst en ontwikkelingen uit de eigen stad in een bredere regionale context te plaatsen. Het is de bedoeling dat 'Rijnmondiaal' iedere twee jaar zal plaatsvinden, om zo de ontwikkelingen in de regio te blijven volgen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Elise Mathildefonds, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Mondriaan Fonds en de Gemeente Vlaardingen.

De tentoonstelling is t/m 30 januari 2022 te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Meer informatie, ook over de geldende coronamaatregelen, is te vinden op www.museumvlaardingen.nl

Foto's: de tentoonstelling gefotografeerd tijdens de opening, bron Museum Vlaardingen

14-11-2021