Dit weekeinde P250-padeltoernooi bij RacketSportSchiedam

Bekende gezichten op baan én in wedstrijdleiding padeltoernooi

Bekende gezichten op baan én in wedstrijdleiding padeltoernooi

PADEL - Het zijn vertrouwde gezichten in de wedstrijdleiding van het P250-padeltoernooi dat vandaag en morgen plaatsvindt bij RacketSportSchiedam, v.l.n.r. John Nelis, Ingmar van der Wiel, Manon van der Stok en Jolanda van Groningen. Vroeger zaten zij in de wedstrijdleiding van het TSN Open tennistoernooi.

padel2
Centre court met tribune 

Voorheen speelde tennisclub TSN op Kethelhaghe aan de Zoomweg 4 in Schiedam. Het park werd overgenomen en kreeg als nieuwe naam RacketSportSchiedam. Van de zes tennisbinnenbanen is er nog één over. De rest is nu omgevormd tot padelbanen. De tennisbanen buiten zijn gebleven (enkele zijn omgevormd van smashcourt naar gravel).

Competitieteams van TSN spelen nu tenniscompetitie onder de naam RacketSportSchiedam. Onder die naam doen ook teams mee aan de padelcompetitie van de KNLTB. Het hoogste padelteam speelt landelijke competitie (hoofdklasse). 

padel1
In de P250 bij de heren Noah Cecchi en Etienne Hartevelt tegen aan de overkant van het net het RacketSportSchiedam-duo Boy Vergeer en Ivo Noorlander

"Veel mensen die tennisten bij TSN zijn nu ook gaan padellen. Wij vieren in de wedstrijdleiding zijn daar voorbeelden van. Als wedstrijdleiding van de open tennistoernooien, het laatste was van voor de coronacrisis, zijn wij goed op elkaar ingespeeld. Het leek ons leuk om in onze vrije tijd dat weer te doen, en hebben dit opgepakt voor padel", zegt John Nelis. "Tot ons genoegen is er flink op ingeschreven op dit toernooi: 330 inschrijvingen. Het resulteert in liefst 173 partijen dit weekend. Het is een aantal inschrijvingen dat we met de tennistoernooien niet meer haalden. De populariteit van padel is de afgelopen jaren explosief gegroeid."

Komt er in de toekomst ook weer een open tennistoernooi? "Dat weten we nog niet. Het zou een volgende stap kunnen zijn", antwoordt Nelis.

In het padeltoernooi dit weekeinde in Schiedam wordt gespeeld in de 9 (mix), 8 (heren en dames), 7 (heren en dames), 6 (heren), 5 (heren), 4 (heren) en P250 (heren en dames). Voor de P250-dames was de belangstelling zo groot, dat er vrijdagavond kwalificatiewedstrijden nodig waren. Met de aanduiding P250 wordt bedoeld dat er 250 punten te verdienen zijn voor de landelijke padelranglijst. Aan dit toernooi doen twee tweetallen uit de top tien van ons land mee, Menno Nolten/Robin Sietsma en Uriël Maarsen/Bart van Opstal. Zij zijn in het toernooi in Schiedam als eerste respectievelijk tweede geplaatst. 

Op zaterdag worden de achtste en kwartfinales gespeeld en morgen worden de halve finales en finales gespeeld. De toegang is vrij. 

Er zijn naast P250-toernooien ook P500-toernooien en P100-toernooien. Afgelopen mei werd bij RacketSportSchiedam een P500-toernooi gehouden. In januari staat er bij RacketSportSchiedam een P100-toernooi geprogrammeerd. 

Hier vind je de website van RacketSportSchiedam.

Op de foto onder: oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo (links) is bij de dames één van de deelneemsters in het P250-padeltoernooifatima

21-10-2023