Twee mannen aangehouden en 90.000 euro in beslag genomen

Bakkerij in Schiedam bakt duizenden 'drugskoekjes'

Bakkerij in Schiedam bakt duizenden 'drugskoekjes'

SCHIEDAM - Agenten hebben afgelopen zondag een 53-jarige Rotterdammer en een 39-jarige Schiedammer aangehouden in een onderzoek naar de handel in softdrugs. In een bakkerij aan de Koolhovenstraat in Schiedam werden 4800 koekjes gevuld met hennep aangetroffen. 

Dat meldt de politie vrijdagochtend. De gemeente Schiedam, het Openbaar Ministerie en de politie werkten samen in dit onderzoek, waarbij de verdachten en hun bijzondere bakkerspraktijken eerder dit jaar in beeld kwamen. Het leidde afgelopen zondag naar de bijzondere vondst. De Koolhovenstraat bevindt zich in bedrijventerrein 's-Gravelandsepolder en staat haaks op de Fokkerstraat. 

In een opslagbox in de omgeving werden nog eens tientallen dozen gevulde koekjes aangetroffen. Ook werd bijna 90.000 euro aan contanten in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachten, zo meldt de politie. De koekjes zijn vernietigd en het geld is in beslag genomen. De bakkerij is op last van de burgemeester van Schiedam gesloten.

"Gemeente, OM en politie bundelden in dit gebied hun krachten en dat blijkt succesvol. Iedereen kan helpen om ondermijnende criminaliteit zichtbaar te maken. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het altijd", zo roept de politie op.

Lees ook:
Hier werden de 'spacecookies' gebakken

23-09-2022