Ben Dubbeldam, winkelstraatmanager Nolenslaan:

'Bakker dicht, maar niet weer een lunchroom of supermarkt erin'

'Bakker dicht, maar niet weer een lunchroom of supermarkt erin'

SCHIEDAM - Ondanks alle huidige zorgen is winkelstraatmanager Ben Dubbeldam van de Nolenslaan positief richting de feestdagen. 'Geen grote evenementen maar kleinschalig gaan we het toch gezellig maken voor de klanten', zegt hij tegen Jan Willem de Boer. Zij spraken ook over het dichtgaan van de bakker op nummer 694 en over de voorkeur voor de toekomstige bestemming van het pand.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Bakkerij Nieuwland en daarna Bakkerij Scholtes op de Nolenslaan 694 waren tientallen jaren lang als warme bakker en banketbakker een waar begrip in Schiedam. De afgelopen jaren heeft bakkerij Breggen/Klootwijk de traditie van een bakkerswinkel in dit pand nog voortgezet, maar sinds afgelopen zaterdag is de winkel dicht.

Nu is het aan de eigenaar van het pand te bepalen wat erin komt, maar als winkeliersvereniging is wel gezegd, zo geeft Ben Dubbeldam aan, 'niet weer een lunchroom erin, niet weer een supermarkt erin, maar gewoon iets dat past, denk bijvoorbeeld aan een kledingzaak, of waarom geen uitbreiding van de Action'. 

31-10-2022