Avontuurlijke kinderen laten zich niet tegenhouden door de regen

Avontuurlijke kinderen laten zich niet tegenhouden door de regen

SCHIEDAM - Aan de Sweelincksingel in Schiedam Groenoord was het zaterdag behoorlijk druk. De Scouting Tono-groep hield het Kids Powerrr Event voor alle kinderen uit Schiedam.

krat

Wie even het terrein van Boerderij Landvreugd op liep, zag al snel een kind op een stapel kratten staan, gezekerd met een veiligheidslijn. Telkens werd er een krat aangegeven, waarna het meisje of de jongen de stapel hoger maakte en daar weer op ging staan. Wie het hoogste kwam, kreeg een eervolle vermelding.

In de Sweelincksingel zelf ligt een vlot waar lekker gepeddeld kon worden. Bij het kampvuur staat een groepje kinderen een marshmallow te roosteren en even verderop zijn een meisje en een jongen met pijl en boog aan het schieten. Tussen de bomen probeert een meisje een haring zo ver mogelijk weg te zetten, terwijl ze door een groot elastiek tegen wordt gehouden. Ook bij deze bungeerun staat een kleine rij.

Het Kids Powerrr Event is bedoeld om kinderen uit te dagen lekker buiten bezig te zijn. Even iets anders dan achter een scherm zitten, maar in een natuurlijke omgeving avontuurlijke dingen doen.

Het evenement is onderdeel van de landelijke “Tijd voor Avontuur”-actie waarbij scoutinggroepen door heel Nederland avontuurlijke buitenactiviteiten organiseren voor bewoners van hun stad of dorp. In Schiedam doet, naast de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel, ook de Scouting Taizé-groep aan de Schiedamseweg mee met deze actie.

Tegen drie uur, een uur voor het einde, begint het zachtjes te regenen. De jonge deelnemers trekken zich er niet veel van aan. Alleen de post waar de kinderen een armbandje of sleutelhanger kunnen knopen, verhuist naar een drogere plek. Voor de rest trekt niemand zich iets aan van de druppels. De Scouting Tono-groep geeft aan terug te kijken op een zeer geslaagd evenement en zegt verheugd te zijn met de grote belangstelling voor het gehouden evenement.

Foto's door Richard Spruit

 

 

 

 

 

Noot voor de red

05-10-2021