Schiedam heeft zes 'platenwinkels'

Atlantis Records & Games gaat zich specialiseren in vinyl

Atlantis Records & Games gaat zich specialiseren in vinyl

SCHIEDAM - Atlantis Records & Games aan het Broersveld 137 gaat in het nieuwe jaar het roer omgooien. De spelletjes gaan uit het assortiment verdwijnen. De winkel gaat zich geheel toeleggen op vinyl.

Vader Paul Bakker (70) en zoon Vincent Bakker (34) begonnen de winkel in maart van 2020. Dat was geen gemakkelijk begin voor een winkel, aangezien toen ook het begin van de coronacrisis een feit was. 

Vader Paul is de specialist op het gebied van vintage vinyl, met hierbij zijn focus op onder meer de genres hard rock, reggae, 60's, progrock en hiphop/house/rap. Dat aanbod werd (vanaf de ingang gezien) geconcentreerd aan de rechterkant van de winkel. Zoon Vincent legde zich toe op games en bood onder meer ook films op dvd. Vincent heeft een baan in loondienst gevonden. Paul gaat verder met de winkel. Zijn aanbod aan vinyl vintage (en af en toe nieuw vinyl) gaat aan beide kanten van de winkel uitgestald worden. 

"Dat gaat enige tijd kosten om de nieuwe opstelling klaar te krijgen. In januari ga ik ermee beginnen om over te gaan naar de nieuwe opstelling en het in vinyl gespecialiseerde assortiment. Tijdens deze ombouw blijft de winkel gewoon open", zegt Paul Bakker. Paul geeft aan nog te broeden op een nieuwe naam voor de winkel, die recht gaat doen aan de specialisatie in vinyl.

Atlantis is open van dinsdag tot en met zaterdag. Op koopavond is Atlantis gesloten. 

Schiedam heeft in het totaal zes winkels met een substantieel aanbod van vinyl: naast Atlantis zijn dat: Bier&Vinyl (Hoogstraat), Mijnheer van Ulden (SodaFabriek), Nooit Gewoon 
(Hoogstraat), Time Machine Music (Hoogstraat) en Books & Records (Boekhandel Smitskamp).

Foto's: Vincent Bakker in zijn winkel (foto's door Jan Schrijver)

IMG_4897

23-12-2023