Ateliers in schoolgebouw Zalmstraat 27 geopend

Ateliers in schoolgebouw Zalmstraat 27 geopend

SCHIEDAM - Op zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 openen zeven Schiedamse kunstenaars de deuren van hun atelier voor het publiek. Belangstellenden kunnen op deze dagen een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken.

De ateliers zijn gevestigd in het monumentale, voormalige schoolgebouw aan de Zalmstraat 27. Beide dagen zijn de werkplaatsen van 12.00 - 18.00 uur geopend. Bezoekers kunnen kennismaken met het werk van Sjef van Duin, Inge van Haastert, Peter Hellemons, Henny van Leeuwen, Marjo J.C. van Soest, Diet Wiegman en Esther Zitman. De toegang is gratis.

Bijzondere presentaties in verschillende technieken
In de ateliers zijn kunstwerken te zien in verschillende technieken. Van Diet Wiegman zijn de samengestelde sculpturen bekend. Peter Hellemons maakt wandkleden en schilderijen. Sjef van Duin en Esther Zitman gebruiken fotografie als uitgangspunt voor bijna al hun kunstwerken. Marjo J.C. van Soest staat bekend als een fijnzinnig schilder. Inge van Haastert heeft een indrukwekkend oeuvre waarbij structuren vaak een uitgangspunt zijn. Henny van Leeuwen is een gerenommeerd aquarellist. Van alle kunstenaars is er werk opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam. Alle kunstenaars zijn aanwezig tijdens deze open atelierdagen.

Link
www.hennyvanleeuwen.nl

29-03-2024