Op de Hoogstraat

Atelier De Man Schilderijenrestauratie is open

Atelier De Man Schilderijenrestauratie is open

SCHIEDAM - Op de Hoogstraat 120 is Atelier De Man Schilderijenrestauratie opengegaan. 

door Jan Schrijver, foto's door Louise Melchers

Nadat in het afgelopen jaar een ingrijpende verbouwing van de winkelruimte was uitgevoerd, had restaurateur Diana de Man haar werkruimte in het winkelpand aan de Hoogstraat 120 enige tijd geleden al in gebruikgenomen voor haar minutieuze restauratiewerk. Een van de belangrijke elementen van de verbouwing is de aangebrachte afzuiginstallatie. Die zorgt ervoor dat luchtvochtigheid zodanig is dat deze optimale omstandigheden biedt voor schilderijen. De winkel heeft een eigen thermostaat waardoor de temperatuur apart van de woning erboven kan worden geregeld.

In de afgelopen weken is ook het voorste deel van de ruimte, zeg maar het winkelgedeelte, afgerond. Diana de Man schildert ook zelf en heeft haar werk dat te koop is geëtaleerd. 

diana2

In de afgelopen maanden is de gevel zoveel als mogelijk in de oude staat teruggebracht. Vorige gebruikers hadden de markante tegels wit geverfd. Nu zijn de tegels in hun originele kleur weer zichtbaar. Ook zijn de glas-in-loodramen van binnenuit weer zichtbaar gemaakt. Een verlaagd plafond had de lichtinval door deze ramen geblokkeerd. Bij de verbouwing is het verlaagd plafond verwijderd.

Recentelijk heeft Diana de naam van haar bedrijf op de etalageruit geschilderd. Afgelopen Brandersfeesten-weekend was het zover dat ze de deuren van haar winkel voor het publiek openzette. 

Hier lees je ons artikel van september 2021:
Hier komt een werkplaats voor schilderijenrestauratie

dianan3

27-09-2022