Hartstochtelijk nieuwjaarsconcert met vertaalde Argentijnse liederen en tango’s

Astori Amsterdam vertelt ‘Verhalen uit Buenos Aires’ in Westvest90

Astori Amsterdam vertelt ‘Verhalen uit  Buenos Aires’ in Westvest90

SCHIEDAM - Astori Amsterdam verzorgt vrijdag 5 januari 2024 het traditionele
nieuwjaarsconcert in de Westvest90-kerk in Schiedam. Het ensemble, bestaat uit zangeres Sterre Konijn, accordeonist Vincent van Amsterdam, violiste Wiesje Nuiver en contrabassist James Oesi

Brengen het gepassioneerde programma Verhalen uit Buenos Aires Argentijnse liederen en tango’s van beroemde componisten als Carlos Gardel, Astor Piazzolla en Mercedes Sosa. Opvallend is dat de liederen zijn vertaald in het Nederlands vertaal door Jan Boerstoel, Sterre Konijn en Paula Patricio. “Argentijnse muziek is vaak zeer emotioneel maar kent ook subtiele, poëtische en beeldende teksten”, zegt Sterre Konijn. “Voor dit programma hebben we vooral gezocht naar de verhalende liederen. Als je weet waar de liedjes over gaan, komen ze zoveel dieper bij je binnen.” 

Astori Amsterdam verleidt het publiek om een Argentijnse tangobar binnen te lopen. Op het podium klinken levensliederen en ontbrandt het vuur van de tango. De muziek is Argentijns tot in de haarvaten en dankzij de vertalingen krijgen de liederen extra betekenis.
Zo gaat er achter Yo soy Maria een vrouw schuil die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt. Alfonsina y el Mar, één van de bekendste liederen van Mercedes Sosa, vertelt het verhaal over de dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en in slaap wordt gezongen door octopusjes. De liederen worden aangevuld met instrumentale klassiekers van Astor Piazolla, waaronder Invierno Porteño en het bekende Adiós Nonino.

Nieuwjaarsconcert met Astori Amsterdam | Verhalen uit Buenos Aires
Wanneer:
Vrijdag 5 januari 2024 | 20.15 uur
Locatie:
Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam 
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Foto:
Merlijn Doomernik

18-12-2023