De Schiedammer komt binnen bij Art Stoop in de SodaFabriek

'SodaFabriek op de kaart zetten als vrijplaats voor kunstenaars'

'SodaFabriek op de kaart zetten als vrijplaats voor kunstenaars'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Art Stoop in de SodaFabriek.

Naam geïnterviewde: Art Stoop

Begonnen op: 2021

Functie geïnterviewde: curator en kunstenaar

Leeftijd: 36

Woont in: Maassluis

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie organisatie: ik ben deelgenoot van twee collectieven. Het Soda-collectief en het Bookmark artist collective (Bac). Dit is de tweede keer dat we met Bac kunst laten zien en de eerste keer voor mij als Soda-collectief. We hebben een beetje streetart en pop art achtergrond met een mix van moderne technieken en stijlen. 

Kun je iets vertellen over de doelstelling van jullie organisatie: zo 'out of the ordinary' mogelijk doen. Als het maar wenkbrauw rijzend is. Het moet organisch groeien met de mensen en materialen die je voor handen hebt. 

Wat bieden jullie: een nieuwe blik op wat kunst kan zijn.

Wat onderscheidt jullie organisatie: het pand is al fantastisch en ik wil eigenlijk onze collectieven én de SodaFabriek op de kaart zetten als vrijplaats voor kunstenaars. Op een manier die menselijk is en niet commercieel.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het culturele klimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken: als gemeente de kunstenaars zoveel mogelijk flexibiliteit bieden en als kunstenaars zo goed mogelijk samenwerken, de Art Route Schiedam is een mooi voorbeeld van samenwerking, de wil onder kunstenaars en galeriehouders is er zeker. 

Je favoriete drankje: old fashioned cocktails, daar zit whisky in.

Tenslotte: loop vooral ook eens binnen in de SodaFabriek, tijdens de Art Route Schiedam, maar zeker ook in de rest van het jaar. 

Adres: Makkerstraat 7, Schiedam

Telefoonnummer Art Stoop: 0633044168

E-mail: art.stoop86@gmail.com 

Instagram: @artstoop

'Art Route Schiedam'
Ook tijdens 'Art Route Schiedam' op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 kun je een bezoek brengen aan de SodaFabriek, één van de twaalf locaties in de route door Schiedam, zie verder ons artikel over 'Art Route Schiedam'.

Foto's: door Jan Schrijver, foto boven Art Stoop, foto onder, werk van Afrikaanse kunstenaars, op initiatief van Bookmark artist collective, nu te zien in de SodaFabriek
Concept: door Gert Struijs

afrikabac

07-02-2023