Armoedeconferentie Schiedam zaterdag 20 januari 2024

Van een arm Schiedam naar een warm Schiedam

Van een arm Schiedam naar een warm Schiedam

SCHIEDAM - Op zaterdag 20 januari 2024 vindt in het Wennekerpand de tweede Armoedeconferentie Schiedam plaats. Initiatiefnemer voor deze tweede conferentie is Stichting Net Niet Genoeg, een organisatie die zich inzet voor inwoners van Schiedam die op of onder de armoedegrens leven

Tijdens de conferentie gaan sprekers en zaal met elkaar in gesprek over armoedebeleid en het effect op mensen die in armoede leven. “We willen dat mensen die in armoede leven zich gehoord voelen en dat beleidsmakers en hulpverleners begrijpen wat armoede voor mensen betekent. Door elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren, kunnen we 
samen werken aan een armoedevrije samenleving”, aldus Natasja Westmaas van Stichting Net Niet Genoeg. De Armoedeconferentie is een vervolg op de Armoedeconferentie van 2022.

Gasten
Tijdens de conferentie zijn er verschillende gasten aanwezig. Wethouder Petra Zwang, Warm Rotterdam en de Nationale Ombudsman zullen met elkaar en de zaal in gesprek gaan over armoedebeleid en het effect op mensen die in armoede leven:

Petra Zwang
is als wethouder in Schiedam portefeuillehouder Armoedebeleid en Schuldhulpverlening, maar ook Zorg & Welzijn, Wijkregie en Burgerparticipatie, Volwasseneneducatie en Laaggeletterdheid.
Warm Rotterdam
zet zich in om armoede in Rotterdam terug te dringen door met ervaringsdeskundigen en partners in de stad aanpakken te ontwikkelen die wel werken.
De Nationale Ombudsman
deed onderzoek naar de invloed die burgers hebben op hun eigen situatie, specifiek binnen de Participatiewet. Hiervoor werd ook in 
Schiedam onderzoek gedaan.

Na de pauze leert Omdenken de gasten het verschil tussen omdenken en vastdenken. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar te gebruiken. Omdenken beschouwt elk probleem als een obstakel waar je met een nieuwe manier van denken een mogelijkheid van kunt maken.

Ivan Words
zal de dag afsluiten met een spoken word. Zijn teksten maken nieuwsgierig, zijn soms confronterend en altijd vanuit zichzelf. Door gevoel van zichzelf of van anderen om te zetten in woorden, naar een taal waar naar geluisterd wordt, vindt hij kracht in zijn kwetsbaarheid en ontdekt hij woord voor woord wat belangrijk is.

De Armoedeconferentie
vindt plaats 1 week voordat in het Stedelijk Museum de tentoonstelling “Uit Armoede” opent, te weten op 27 januari 2024.

Informatiemarkt
Tijdens de conferentie is er een informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers informatie vinden over verschillende organisaties die hulp bieden op het sociaal maatschappelijke vlak en dienstverlening waar Schiedammers gratis gebruik van kunnen maken.

Tickets
De conferentie is gratis toegankelijk. Tickets zijn te bestellen via de website van de Armoedeconferentie: www.warmschiedam.nl.

Organisator
Stichting Net Niet Genoeg is een organisatie die zich al 10 jaar inzet voor inwoners van Schiedam die op of onder de armoedegrens leven. De stichting biedt verschillende activiteiten en ondersteuning aan mensen in armoede, zoals kleding, speelgoed en woonartikelen, maar ook vieren zij elk jaar Sinterklaas met de kinderen en zorgen zij ervoor dat kinderen nieuwe schoenen krijgen voor de winter.

Meer informatie:
www.netnietgenoeg.nl.

 

14-11-2023