Armoedeconferentie Schiedam

Samen een oplossing vinden tegen armoede

Samen een oplossing vinden tegen armoede

SCHIEDAM - Het aftellen is begonnen. Op 20 januari 2024 vindt in het Wennekerpand aan de Vijgensteeg de Armoedeconferentie Schiedam plaats, waar Schiedammers die in armoede leven in gesprek gaan met organisaties die zich voor hen inzetten. Doel is wederzijds begrip, om zo samen een oplossing te vinden voor armoede in de stad en daarbuiten.

Deze conferentie is een samenwerking van Stichting Net Niet Genoeg met diverse organisaties, waaronder Rotary Schiedam de Veste, de participatieraad en Lionsclub Schiedam te Riviere. De conferentie heeft als doel om begrip te creëren tussen degenen die in armoede leven en organisaties en instanties die armoedebeleid maken en uitvoeren.

Een zaal vol ervaringsdeskundigen en professionals kan tijdens de conferentie in gesprek met experts zoals wethouder Zwang (armoedebeleid en schuldhulpverlening), Warm Rotterdam en de Nationale Ombudsman. Het gaat over de oorzaken en gevolgen van armoede. Er zal gesproken worden over onderwerpen als armoedebestrijding, schulden, discriminatie en sociale uitsluiting.

Wederzijds begrip
Belangrijkste thema van de conferentie is het creëren van wederzijds begrip tussen armoede en beleid, om zo effectieve hulpverlening en beleid te ontwikkelen.
"Armoede is geen standaardmodel en armoede is voor iedereen anders", zegt Natasja Westmaas, projectleider van de conferentie en bestuurslid van Stichting Net Niet Genoeg. "Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn dat het iedereen kan overkomen en dat de oplossing niet altijd conform de standaard is."

Gasten
De Armoedeconferentie Schiedam heeft een aantal prominente gasten. Naast wethouder armoede en schuldhulpverlening Petra Zwang, Warm Rotterdam en de Nationale Ombudsman zal Omdenken een show geven over hoe we anders naar problemen kunnen kijken. En Ivan Words, een spoken word artiest uit Rotterdam, zal een wrap-up van de dag maken, die wordt meegegeven aan de wethouder, maar die ook een plaatsje zal krijgen in het Stedelijk Museum Schiedam tijdens de tentoonstelling over armoede in Schiedam.

Tickets
De Armoedeconferentie Schiedam is gratis toegankelijk.
Tickets zijn te verkrijgen via de website van Warm Schiedam: www.warmschiedam.nl.

Uitnodiging
Warm Schiedam nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de Armoedeconferentie Schiedam. De conferentie is een unieke kans om te mee te praten en mee te denken over armoede en om samen te werken aan een armoedevrije samenleving.

05-01-2024