Architect Henk Magrijn (70) is overleden

Architect Henk Magrijn (70) is overleden

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Schiedammer Henk Magrijn is zondag 28 maart 2021 op zeventigjarige leeftijd in Vlaardingen overleden. Hij laat een echtgenote, kinderen en kleinkinderen achter. Henk was al enige tijd ziek.

Henk Magrijn genoot in Schiedam onder meer bekendheid als architect en als actief lid van eerst hockeyclub Asvion, waarvoor hij in Heren 1 speelde, en vervolgens van HC Schiedam, waarvoor hij samen met Thijs Verheijden van Spirit het nieuwe clubhuis ontwierp.

Voor het architectenbureau Architéma vond Henk een geschikte opvolger in de persoon van Ralph van de Donk. In 2019 ging het bureau onder de nieuwe naam stats architecten (een samenvoeging van Studio Architéma Schiedam) en onder leiding van Ralph verder. Het werk van het bureau is op vele locaties in Schiedam prominent aanwezig. 

Hendrik Jan Magrijn werd op 29 maart 1950 in Schiedam geboren. De afscheidsplechtigheid zal vrijdag 2 april aanstaande in besloten kring plaatsvinden.

Er is een condoleanceregister geopend onder de volgende link:
https://www.memori.nl/gedenkplaats/henk-magrijn

Foto: Henk Magrijn (geheel rechts op de foto) maart vorig jaar tijdens open huis in de voormalige gymzaal aan de Kloosterplaats, waarvoor stats architecten voor de renovatie betrokken is, geheel links Ralph van de Donk

31-03-2021