App verbindt aanbod van negen mobiliteitsaanbieders

App verbindt aanbod van negen mobiliteitsaanbieders

REGIO - De RET en acht andere mobiliteitsaanbieders werken samen en laten dat zien in een reclamecampagne.

Vorig jaar introduceerde de RET al de samenwerking met Check, felyx, GO Sharing (e-scooters) en Donkey Republic (fietsen, e-bikes). Nu zijn ook Watertaxi, Lime (fietsen), BAQME (elektrische bakfietsen) en MyWheels (auto’s) aangesloten.

Met de campagne moedigen de samenwerkende partijen reizigers aan om hun vervoermiddelen te combineren met een rit bij de RET en vice versa. Vaak is hier ook een (kortings)actie aan verbonden. Verder is in de RET real time app te zien waar er (bak)fietsen, scooters, watertaxi’s en auto’s van de verschillende aanbieders beschikbaar zijn.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Tijdens de coronacrisis hebben we hard gewerkt om ook in de toekomst mensen de beste reis te kunnen bieden. Daartoe is het bij elkaar brengen van vervoermiddelen de sleutel: fysiek en digitaal. Deze samenwerking is daarin een belangrijke volgende stap.”

Reizigers kunnen in de RET real time app zien waar welke vervoermiddelen beschikbaar zijn. Vervolgens worden ze doorgeleid naar de site of app van de aanbieder, waar ze een boeking doen. Dit is het begin van verdere digitale integratie van de dienstverlening. De RET werkt voortdurend aan de verbetering van haar app. Parallel hieraan werkt de vervoerder samen met NS en HTM aan een MaaS-platform dat het mogelijk maakt een reis met meerdere vervoermiddelen in één keer te plannen, boeken en betalen.

Foto boven: de watertaxi in volle vaart (foto door Rick Keus)
Foto onder: de negen partners (foto door Rick Keus)

Deelaanbieders en RET2_©RKeus_6735

06-07-2021