Lees hier het programma van de Vredesweek

Dialoogavond bij Apostolisch Genootschap

Dialoogavond bij Apostolisch Genootschap

SCHIEDAM - In de vredesweek organiseert het Apostolisch Genootschap Nieuwe Waterweg een dialoogavond waarop je je stem kunt laten horen. We gaan samen in gesprek over (on)vrede in onze eigen omgeving en kijken welke problemen daar nu echt leven.

Alleen samen kunnen we werken aan een vreedzame samenleving. Het thema van de Vredesweek is dit jaar: (On)vrede en nu? PAX schrijft op haar website “dit jaar kijken we naar onze democratie die onder druk staat”.

Ervaar je dat de democratie in Nederland onder druk staat? Zijn buurtbewoners dichterbij of juist verder van elkaar af komen te staan? Voel je je gerepresenteerd door je gemeenteraad? Voel je dat jouw stem er toe doet? En hebben we ook voorbeelden waar het goed gaat in Nederland?

Dit soort vragen komen aanbod tijdens dialoogavonden die georganiseerd worden door het hele land, samen met PAX - ambassades van vrede.

De dialoogavond in Schiedam vindt plaats op maandag 18 september van 20-21.30 uur in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Lindeijerstraat 5, 3121JB Schiedam met vocale muzikale omlijsting.

Inloop vanaf 19.45 uur. Meld je even aan via Dialoogavond - (On)vrede en nu? (apgen.nl) dan rekenen we op je met thee/koffie

Voor vragen: w.dullemond@chello.nl.

***

Programma Vredesweek 16 t/m 24 september 2023
Zaterdag 16 september om 11.00 uur bij het Stadskantoor:

Opening Vredesweek met: Vredesvlag hijsen door wethouder m.m.v. leden van de Jeugd Rijnmondband en met Vredesvlaggen op 6 andere gebouwen.

11.30 uur op de Kloosterplaats: Stiltekring m.m.v. Raad van Kerken en leden van de Jeugd Rijnmondband en een gedicht over VREDE door de stadsdichter.

Aansluitend: start Kloosterplaats: wandeling langs Stolpersteine in Schiedam m.m.v. de Stichting Stolpersteine.

Zondag 17 september om 15.00 uur
Film bij Wennekercinema (film nog niet bekend)

Maandag 18 september om 19.00 uur
Locatie: APG gebouw, Lindeijerstraat een dialoogsessie van PAX met thema “Democratie onder druk”.

Donderdag 21 september
Dag van de Vrede om 19.00 uur in de Grote Kerk van Schiedam met interreligieuze  bijeenkomst en dialoog.

Vrijdag 22 september om 17.00 uur in de Liduina Basiliek
Vesper in teken van Vrede (i.s.m. de Raad van Kerken).

Zondag 24 september om 11.00 uur
Oecumenische dienst in St. Jacobuskerk (Schiedam Noord)

08-09-2023