AOV en OPS willen openheid over subsidie voor bejaardenhuis

AOV en OPS willen openheid over subsidie voor bejaardenhuis

SCHIEDAM - De beide ouderenpartijen in Schiedam - OPS en AOV - hebben een verzoek gedaan in het kader van Wet Open Overheid aan het college van B&W over seniorenwoningen voor bejaarden met een Turkse afkomst. De provincie heeft subsidie verstrekt van een kwart miljoen euro. De partijen willen de subsidie-aanvraag inzien alsook alle communicatie hierover tussen gemeente, WoonPlus en de provincie.

"Verzoek in het kader van de Wet Open Overheid

Aan Het College van B&W van de Gemeente Schiedam

Ter attentie van: de heer Lamers
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Schiedam, 16 februari 2023

Geachte heer Lamers,

Over het raadsvoorstel Nieuwe Energie voor Groenoord (Groenoord van Gas los) is al veel te doen geweest. Via een eerder Wob-verzoek zijn wij erachter gekomen dat de partij DENK zijn voorstem voor dit project heeft verkocht in ruil voor de toezegging van Woonplus voor een ‘Turks bejaardenhuis.’

Deze seniorenwoningen zouden zijn geprojecteerd in Groenoord-Zuid. Dat lijkt ook aannemelijk, omdat het waarschijnlijk de enige plaats is waar Woonplus naar onze informatie voldoende eigen grond heeft om een en ander te realiseren. Zeker nu Woonplus van plan is / was om naar s’Maak in Schiedam Oost te verhuizen, zou er ruimte in Groenoord Zuid vrij kunnen komen.

Inmiddels is er door de provincie Zuid-Holland een subsidie toegekend aan de gemeente Schiedam / Woonplus voor dit project. Gemakshalve sturen wij nu nog even de link van het artikeltje over dit onderwerp op Schiedam24 toe.

https://schiedam24.nl/nl/nieuws/wonen/subsidie-voor-seniorenwoningen-project-groenoord-zuid/23143Inbox

Navraag bij de provincie Zuid-Holland leerde ons dat wij de subsidieaanvraag bij de gemeente Schiedam op moesten vragen.

In de beste tradities van de gemeente Schiedam was de vraag uitzetten via de griffie niet genoeg. Daarom sturen wij u dit WOO-verzoek. In eerste instantie was het ons alleen om de subsidieaanvraag te doen, maar nu er toch zo moeilijk wordt gedaan, breiden wij ons WOO-verzoek maar een beetje uit.

Wij verzoeken u derhalve de volgende informatie openbaar te maken:

1. De al bovengenoemde subsidieaanvraag bij de provincie Zuid-Holland

2. Alle informatie en correspondentie tussen de gemeente Schiedam, WoonPlus en de provincie Zuid-Holland over dit project en over deze subsidieaanvraag in het bijzonder

De OPS is geen expert in het doen van verzoeken op basis van de Wet Open Overheid (hoewel we er wel steeds meer routine in krijgen). Als dit verzoek niet conform de regels is gedaan of als de strekking u niet duidelijk is, ontvangen we graag binnen 5 werkdagen hierover bericht.

De wettelijke termijn voor het voldoen aan een WOO-verzoek is maximaal 4 weken. Wanneer het college van B&W hier niet aan kan voldoen en overgaat tot uitstel (‘verdagen’), vragen wij het college dit puntsgewijs te motiveren. Van informatie die het college wel al beschikbaar heeft ter openbaarmaking, vragen wij u dit zo snel mogelijk te doen. Tot het einde wachten om alles in 1 keer beschikbaar te stellen, hoeft wat ons betreft niet. Indien u dit wel van plan bent, vragen wij u dit binnen 5 werkdagen kenbaar te maken. Wij zullen ons Wob-verzoek dan splitsen in losse punten/Wob-verzoeken, zodat deze individueel en met de gewenste voortvarendheid behandeld kunnen worden.

We verwachten dat het college de noodzakelijke stappen neemt om tot zo volledig mogelijke openbaarmaking van informatie en correspondentie over te kunnen gaan. Wanneer u tot de conclusie komt dat u (een deel van) de informatie niet openbaar kan maken, ontvangen we graag informatie over de aard hiervan en de beweegredenen om tot niet-openbaarmaking te besluiten.

Namens de OuderenPartij Schiedam,
Maarten Reuderink

Namens het AOV,
Cock de Jong"

Lees ook deze eerdere artikelen:
Groenoord krijgt 'bejaardenhuizen' voor mensen met migratieachtergrond

Onder meer Whatsapp-verkeer laat politiek gekonkel zien

Foto: Maarten Reuderink (midden) tijdens een verkiezingsdebat, rechts van hem Dogukan Ergin die nu wethouders is namens DENK

 

16-02-2023