Antilliaans restaurant 'Dushi Ambiente' is open

Antilliaans restaurant 'Dushi Ambiente' is open

SCHIEDAM - Antilliaans restaurant 'Dushi Ambiente' aan de Hoogstraat 52 is sinds vandaag open. In dit pand was tot 28 augustus jl. het Argentijnse restaurant La Salita gevestigd.

door Jan Schrijver

Briselda Bak-Bekeer (rechts op de foto) is een van de eigenaren en zij liet ons vanmiddag zien wat er zoal op het menu staat. De Antilliaanse keuken is niet te verwarren met de Surinaamse keuken. "Het is moeilijk uit te leggen wat de verschillen zijn, maar in ieder geval is hoe wij hier gaan koken, zoals we dat van onze moeders hebben geleerd, zoals we gewend zijn te koken op de diverse eilanden zoals Curaçao, Sint Maarten, Bonaire en Aruba. Het is zelfs zo dat de specialiteiten per eiland verschillen. En dat maakt onze keuken zo heel erg gevarieerd", zo legt Briselda Bak uit.

Zoals we dat bij het Argentijnse restaurant gewend waren, gaat ook 'Dushi Ambiente' gerechten van de grill bieden. Denk hierbij aan kipsaté. Er is ook een kipgerecht uit de oven. Er zijn broodjes met runderstoofvlees (stoba) en broodjes met kipkerrie. We zien ook een gerecht met geitenvlees (kabrita) op de kaart staan.

Is dat saté kambing? "Nee, we vinden dat geitenvlees op de barbecue taai wordt, wij bereiden het geitenvlees zodanig dat het boterzacht wordt", zegt Briselda. Trek in een gerecht zonder vlees of vis? Dan is er bijvoorbeeld de gebakken banaan of de okrasoep (okra is een frisgroene vruchtgroente). 

Alles draait hier om lekker tropisch eten, daar laten de dames in de keuken geen twijfel over bestaan.

Lees ook: er komen twee Latijns-Amerikaanse restaurants

Foto onder: Briselda Bak met haar zoon en dochter (foto's door Jan Schrijver)

bris

11-09-2021