'Anderhalvemeterverhalen' door Abdelkader Benali en Margi Geerlinks

'Anderhalvemeterverhalen' door Abdelkader Benali en Margi Geerlinks

SCHIEDAM - Fotografe Margi Geerlinks en schrijver Abdelkader Benali brengen samen het boek 'Anderhalvemeterverhalen' uit. Op de foto boven is Benali in gesprek met Hoogstraat-onderneemster Sylvia van den Heuvel.

Een jaar lang liepen Abdelkader Benali en Margi Geerlinks door de straten van Schiedam, straten die door de coronacrisis stiller waren dan normaal. "De wereld had zich achter de voordeur teruggetrokken. Dus belden we aan, klopten op deuren om binnen te komen. Ik ging in gesprek met de bewoners van Schiedam die er al heel lang woonden, ik ging in gesprek met bewoners van Schiedam die er maar net woonden", schrijft Abdelkader Benali.

"Aan de keukentafel gezeten, of wegzakkend in een behaaglijke fauteuil begonnen we een wandeling door tijd en ruimte. In de gesprekken klonk de geschiedenis alsof het gisteren nog gebeurd was, en werden nieuwe plannen gelanceerd die van alle tijden zijn. Wat maakt de Schiedammer Schiedammer?"

Abdelkader Benali schreef de verhalen. Margi Geerlinks, galeriehoudster aan de Hoogstraat (Galerie 158) en onder meer bekend van de foto's in het boek 'Ma' van Hugo Borst, fotografeerde de geïnterviewden. Het boek is vanaf 20 december aanstaande te koop.

'Anderhalvemeterverhalen', verhalen en portretten uit de stad 
door Abdelkader Benali en Margi Geerlinks. 
Typografie: Stang Gubbels
Vormgeving: Anneke van der Stelt
Boek, 261 pagina’s
ISBN 978-90-818572-2-2 NUR 646

Foto: Abdelkader Benali in gesprek met winkelier Sylvia van den Heuvel van Silco Fashion op de Hoogstraat (foto door Margi Geerlinks)

12-12-2021