Zondag 28 januari 2024 in ’t Huis te Poort Schiedam

Alon Sariel geeft Bach een nieuwe dimensie

Alon Sariel geeft Bach een nieuwe dimensie

SCHIEDAM - Met een sfeervol Engels barokconcert openden we in ’t Huis te Poort het nieuwe jaar. Inmiddels komt het volgende concert er alweer aan. Heel anders, maar minstens zo sfeervol.

Niemand minder dan de Israëlische luitist/mandolinespeler Alon Sariel komt de winterkou verdrijven met zijn verbluffende, virtuoze Bach-interpretaties. En daar zijn we enorm trots op.

Het is altijd weer een aangename verrassing wanneer vooraanstaande internationale musici ’t Huis te Poort aan willen doen voor een concert. Toch is dat minder opmerkelijk dan het lijkt. Weliswaar beschikt ’t Huis te Poort niet over de luxe faciliteiten van een grote concertzaal maar wat wél geboden wordt is heel veel sfeer, een geweldig publiek waar je als musicus echt contact mee kunt hebben, én een ruimte die voor intieme kamermuziek eigenlijk veel geschikter is dan een grote concertzaal. Dat daarnaast de akoestiek geweldig is, maakt het feest compleet. Het is voor veel musici dan ook echt een uitje om in ’t Huis te Poort te spelen. 
Het concert van zondagmiddag 28 januari is zo’n gelegenheid waarbij de kwaliteiten van ’t Huis te Poort optimaal tot hun recht komen. De fameuze Israëlische luitist en mandolinespeler Alon Sariel zal in een sfeervol concert beeldschone muziek spelen van J.S. Bach en tijdgenoten.

In 2022 baarde Sariel opzien met de cd Plucked Bach, uitgebracht op het kwaliteitslabel Pentatone. Hij presenteerde daarop zijn bewerkingen van Bachs Cello Suites. De zes verschillende historische getokkelde instrumenten die hij gebruikte, zorgen voor een heel nieuw perspectief en maken andere lagen in de muziek hoorbaar. Het maken van dit soort bewerkingen is overigens op zich niets nieuws. Bach zelf bewerkte al veel van zijn composities voor verschillende instrumenten. Alon Sariel plaatst zich in deze traditie en het resultaat is verbluffend. En het smaakte naar meer: op 26 januari a.s. – twee dagen voor het concert in ’t Huis te Poort – verschijnt de nieuw cd Plucked Bach II, waarop Sariel bewerkingen speelt van andere werken van Bach, waaronder viool- en orgelmuziek. Een voorproefje is te zien en te horen op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=6V5cUrSbBw4

Uiteraard kunnen de beide cd’s voor of na het concert worden aangeschaft.

Informatie en reserveren
Stuur een mail naar Ad van der Kouwe
advanderkouwe@gmail.com
met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

­­Toegang € 15,-
Zondag 28 januari 2023, 16.00 uur
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Fotografie
Gregor Hohenberg

14-01-2024