Bij sluiting van illegaal bordeel in woning:

Alle betrokkenen kregen de gelegenheid de woning te verlaten

Alle betrokkenen kregen de gelegenheid de woning te verlaten

SCHIEDAM - Vorige week werd een illegaal bordeel in Schiedam West ontdekt en meteen gesloten. De Politie Schiedam vertelt nu wat er komt kijken bij zo'n spoedsluiting.

De Politie Schiedam vertelt over deze sluiting het volgende: "Via via kwam het ons ter ore dat er betaald sekswerk zou plaatsvinden in een woning aan Over de Vesten in Schiedam. 9 van de 10 keer komen de betrokkenen hiervan uit het criminele circuit en vaak is er sprake van een afhankelijkheidsrelatie en verdovende middelen/verslaving.

Voor ons redenen genoeg om een onderzoek in te stellen. Dit kan op verschillende manieren. We kozen ervoor om samen met de crisismanager van de gemeente Schiedam een afspraak te maken voor betaalde seks. Dit deden we op een daarvoor bedoelde sekswerk website. Eenmaal op de afspraak bleek dat het daadwerkelijk om prostitutie in de woning ging.

Hierop werd contact gelegd met de burgemeester en werd de woning met spoed gesloten. Alle betrokkenen kregen ruim de tijd om hun spullen te pakken en de woning te verlaten.

Heeft u het idee dat er iets in uw omgeving plaatsvindt wat niet goed voelt? Bel ons dan op 0900-8844 of stuur ons een bericht via social media."

Hier lees je ons eerdere artikel: Bordeel in flat aan Over de Vesten gesloten

Foto: bron Politie Schiedam

17-08-2023