Boekenweek

Alex Boogers over De schrijver als samoerai

Alex Boogers over De schrijver als samoerai

SCHIEDAM - Boekenweek: Alex Boogers komt donderdagavond 21 maart bij Boekhandel Post Scriptum langs om te vertellen over zijn nieuwste boek: De schrijver als samoerai.

De avond begint om 20.00 uur en de entree is 5 euro.
Meer info via info@postscriptum.nl

Over het boek:
In De schrijver als samoerai zoekt Alex Boogers een antwoord op de vraag: Wat behelst het pure schrijverschap? Waarom is hij ooit gaan schrijven? En waarom willen zo veel mensen schrijver worden? Wat is daarvoor nodig? In de dojo (de plaats waar men de weg leert, maar normaal gesproken ziet men het als oefenzaal voor zelfverdedigingskunsten of vechtsporten) vond Boogers zijn weg naar het papier.

Vechtkunst en schrijven zijn twee uitingsvormen die in hem resoneren: verlies alle illusies, wees niet theatraal, laat je ego niet vooropgaan en laat je niet afleiden door te veel gedachten. Met verwondering aanschouwt hij de wereld van de letteren, waar hij met zijn ogenschijnlijk onverenigbare talenten een plek veroverde aan tafel van de Nederlandse literatuur.

Tijdens zijn zoektocht spiegelt hij zijn overtuigingen aan die van auteurs als Haruki Murakami, Stephen King, Arnon Grunberg en Connie Palmen. Na vijfentwintig jaar schrijverschap maakt Boogers de balans op: wat is vandaag de dag nog de aantrekkingskracht van zijn ambacht?

Boekhandel Post Scriptum
Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam 
Telefoonnummer: 010 - 471 2313

Foto:
Omslag boek De schrijver als Samoerai

02-03-2024