Voor slachtoffers van aardbevingen:

Alevitisch Cultureel Centrum houdt a.s. zondag snuffelmarkt

Alevitisch Cultureel Centrum houdt a.s. zondag snuffelmarkt

SCHIEDAM - Het Alevitisch Cultureel Centrum geeft aanstaande zondag 12 maart een vervolg aan de inzamelingen voor alle getroffenen van de aardbevingen in Turkije. Dat doet het Alevitisch Cultureel Centrum door het houden van een snuffelmarkt aan de Albardastraat in Schiedam Nieuwland. 

Na de inzamelingen vanaf 6 februari jl. zijn twee volgeladen vrachtwagens op weg gegaan naar de slachtoffers. Op zondag 12 maart organiseert het centrum aan de Albardastraat 67 in Schiedam van 12.00 tot 19.00 uur een gratis toegankelijke snuffelmarkt waarvan alle opbrengsten voor de slachtoffers zijn. In de stands vind je o.a. hapjes, drankjes en verzorgingsproducten. Heb je ook iets aan te bieden waarvan je de opbrengst direct aan de aardbevingsslachtoffers wilt schenken? Of wil je zelf ook je eigen stand bemannen? Neem dan contact op met Suzan Turan van het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond via 0618948998 of suzanturan@hotmail.com  

"Nog steeds ontvangt het Alevitisch Cultureel Centrum berichten van mensen die proberen te overleven en onderdak te zoeken. Op de dag van 12 maart staat alles in het teken van het bieden van hulp in de vorm van geld of de opbrengst van goederen, maar ook in het teken van solidair zijn en van bewust zijn en blijven met wat de impact kan zijn van een natuurramp", zo meldt het Alevitisch Cultureel Centrum.

Suzan Turan: “Ook al leven wij 3000 km verder weg, toch voelen alle Turkse Nederlanders de pijn dagelijks in hun hart. En we willen niet stil blijven zitten. Daarom gaan we op 12 maart ook ervaringen delen en verwerken vanuit het thema Lotgenoten. Je kunt veel delen met muziek en met taal, dus delen we ervaringen met Alevitische liederen en poëzie. De kinderen krijgen een leuk, creatief programma met vrijwilligers die dagelijks werken in de pedagogie. We hopen deze dag veel geld binnen te halen, maar ook veel met lotgenoten te delen.”

Foto (c) De Schiedammer Online

06-03-2023