Al drie PPSC-meidenteams kampioen

Al drie PPSC-meidenteams kampioen

VOETBAL - PPSC heeft twaalf jeugdteams met meisjes die voetballen. Dit jaar zijn er reeds drie van de twaalf teams kampioen geworden. Volgend seizoen hoopt PPSC ook een damesteam in de competitie te hebben. Anja Giessen, PPSC meiden coördinator, doet verslag.

INGEZONDEN

Zaterdag 14 mei mocht de MO13-1 op het hoofdveld aantreden tegen de meiden van Nieuwerkerk MO13-2 voor hun kampioenswedstrijd. Na een stroeve eerste helft gingen ze met 3-0 de rust in. De tweede helft ging de bal sneller rond en hebben ze met goed combinatiespel de score kunnen uitbouwen naar 9-0. Deze winstpartij was genoeg om het eerste kampioenschap van de meidenafdeling van PPSC te kunnen vieren (foto onder).

MO13-1 kampioen

Zaterdag 21 mei stonden er 2 teams om 10:00 uur op het eigen veld bij PPSC. Op veld 2 speelde de MO11-1 een fantastische wedstrijd voor de grote schare supporters en met de jarige Lynn in hun midden. Vooraf waren de meiden wel wat zenuwachtig, maar al snel lieten ze met goed voetbal zien dat zij toch de beste waren in de laatste fase van de competitie. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-0 gewonnen en zijn ze kampioen geworden in de 1e klasse (foto onder). 

thumbnail_MO11-1 kampioen

Op veld 3 speelde de MO17-1 om 10:00 uur hun kampioenwedstrijd. Bij gelijkspel of winst was het kampioenschap binnen. Ook bij de MO17-1 was de spanning voelbaar, maar binnen 5 minuten stonden ze al met 1-0 voor en viel de spanning van de meiden af. Met prima combinatievoetbal en inzet werd de wedstrijd met 6-0 gewonnen.  Met 11 wedstrijden gespeeld en daarin 44 keer te hebben gescoord en maar 6 doelpunten tegen, zijn ze de terechte kampioen in de 1e klasse (foto boven het artikel). 

Onze MO15-1 maakt, met nog 1 wedstrijd te spelen, ook nog kans op het kampioenschap.

Mocht je denken, ik wil ook in 1 van de 12 meidenteams van PPSC willen voetballen, stuur dan een mailtje naar ppscmeiden@gmail.com of bel met Anja Giessen, 06-51540683. Wij hebben meidenteams vanaf de MO9 t/m de MO20 en hopelijk volgend seizoen ook een damesteam. 

Jan Willem de Boer maakte vorige week een reportage over het kampioenschap van MO13-1, die video zie je hieronder:

22-05-2022