Afzinken tunneldeel wegens storm Babet uitgesteld

Afzinken tunneldeel wegens storm Babet uitgesteld

VLAARDINGEN/ROZENBURG - Vanwege storm Babet heeft Bouwconsortium BAAK in afstemming met Rijkswaterstaat het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel – onderdeel van de Blankenburgverbinding - uitgesteld van vandaag 21 oktober naar 6 november.

"Afzinken van een tunneldeel naar een diepte van 30 meter op de bodem van het Scheur is een buitengewoon gecompliceerde operatie, waarbij de risico’s zoveel mogelijk moeten worden beperkt", zo laat Rijkswaterstaat weten. "De zware storm Babet raast op dit moment over het noordwesten van Europa en ook over het noorden van Nederland. Deze storm heeft effect op de stroming in het Scheur, waardoor het afzinken van het tunneldeel te risicovol is en niet door kan gaan. De vaarweg wordt daarom in dit weekend niet afgesloten voor scheepvaart en de Boulevard bij Rozenburg ter hoogte van het bouwterrein blijft open voor het verkeer."

"Met het oog op dit soort omstandigheden zijn reservemomenten gepland, zodat dit werk alsnog op korte termijn kan worden uitgevoerd. Het afzinken van dit tunneldeel is nu gepland op 6 november."

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg. Het afzinken van de tunneldelen van de Maasdeltatunnel is een belangrijke stap in het voltooien van de Blankenburgverbinding.

Foto: eerdere werkzaamheden voor het afzinken van een tunneldeel (foto door Gert Struijs)

21-10-2023