Afro-Peruaanse ritmes in de Sodafabriek

Afro-Peruaanse ritmes in de Sodafabriek

SCHIEDAM - Vrijdagavond wordt in de Sodafabriek het eerste concert gehouden in de reeks 'Totin con Soda, Raíces Afro-Ibéricas'. Door per concert wisselende muzikanten wordt onderzocht wat de verbanden zijn tussen Spaanse, Argentijnse, Kaapverdiaanse, Peruaanse, Braziliaanse, Chileense, Portugese en Cubaanse muziek. Het concert van aanstaande vrijdag heet 'Eso es! Een reis door de Afro-Peruaanse ritmes'.

Het culturele Afrikaanse erfgoed in Zuid-Amerika had een sterke impact in Peru, centrum van het Spaanse Imperium. Daar werden de muziekstijlen geboren die de Afrikaanse en Europese cultuur wisten te vermengen. Hieruit ontstond het zaadje dat ook in de buurlanden ontkiemde en een kleurrijk, origineel en oneindig cultureel landschap creëerde. Afro-Peruaanse muziek is pure levenskracht waar alle menselijke emoties samenkomen en expressie vinden.

Componiste, dichter en zangeres Chabuca Granda met haar prachtige composities en elegantie bracht de Afro-Peruaanse ritmes in de schijnwerpers en gaf deze muziekcultuur bij het grote publiek de aandacht die het verdiende. Haar ‘criollo’ (mix tussen Europees en inheems) walsen en gesyncopeerde Afro-Peruaanse ritmes zijn een reflectie van de Latijns-Amerikaanse identiteit.

Vrijdagavond 8 oktober 2021, 20.00-22.00 uur
Eso es! Een reis door de Afro-Peruaanse ritmes

SodaFabriek Makkersstraat 3-5, 3111 AL Schiedam

Entree 10 euro
Reserveren via totinconsodaschiedam@gmail.com

Muzikanten:
Alvaro Rovira - 8-snarige gitaar
Mirre Valkenburg- zang
Lauriane Ghils - cajón Peruano, zang
Miguelángel Clerc- gitaar
Rob Dijkstra - tekst

Foto: de muzikanten v.l.n.r. Miguelángel Clerc, Lauriane Ghils, Mirre Valkenburg, Alvaro Rovira (foto door Lucía Rovira)

05-10-2021