Koninklijke onderscheiding voor André Niessen

Afdelingsmanager Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis is benoemd tot Ridder

Afdelingsmanager Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis is benoemd tot Ridder

SCHIEDAM/ROTTERDAM - André Niessen, afdelingsmanager Spoedeisende Hulp (SEH) van Franciscus Gasthuis & Vlietland, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze koninklijke onderscheiding ontving André Niessen in zijn woonplaats Albrandswaard voor zijn verdiensten op de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis & Vlietland en zijn vrijwilligerswerk.

"André Niessen is al vele jaren afdelingsmanager op de Spoedeisende Hulp, een afdeling waar saamhorigheid en ‘teamspirit’ letterlijk en figuurlijk van levensbelang is. Door zijn toedoen is een grote mate van betrokkenheid binnen het team, maar zijn ook diverse initiatieven ontplooid, waarbij de patiënt binnen én buiten het ziekenhuis centraal staat", zo laat het ziekenhuis weten.

"André Niessen heeft het initiatief genomen om een project op te starten met het Rode Kruis, waarbij er ondersteuning kwam voor kwetsbare patiënten, die geen mantelzorgers hebben en waarbij geen ziekenhuisopname nodig is. Het Rode Kruis komt de patiënt dan ophalen op de SEH, gaat thuis met hem/haar koffie drinken om te beoordelen of zij zich kunnen redden thuis. Is dat niet het geval dan regelt het Rode Kruis de Thuiszorg, die de begeleiding en verzorging overneemt. Daarnaast heeft André er ook voor gezorgd dat tot ’s avonds laat de transferverpleegkundigen en de apotheek benaderd kunnen worden met het oog op de continuïteit in de hulp- en zorgverlening. Ook zijn mede door toedoen van André Niessen een observatorium en een afdeling Acute Short Stay gerealiseerd, waardoor niet alleen doorstroom van patiënten op de SEH wordt gerealiseerd, maar ook de patiënt de goede zorg op de juiste plaats krijgt."

"In het begin van de coronatijd heeft André zorg gedragen voor een complete transformatie van de Spoedeisende Hulp, waar de acute zorg én de coronazorg van elkaar gesplitst konden worden. De inzet en betrokkenheid van André gaat al vele jaren verder dan hetgeen wat binnen zijn functie past."

Naast zijn werk binnen het Franciscus-ziekenhuis heeft André Niessen zich altijd ingezet als vrijwilliger voor de zwemsport en de gymsport met name voor de deelname aan de Gymnaestrada.

"Als Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn wij trots op de koninklijke onderscheiding van André Niessen, maar vooral dankbaar dat André Niessen al vele jaren de patiënt centraal zet op de Spoedeisende Hulp met een hecht team van goed op elkaar ingespeelde medewerkers en specialisten", zo laat het ziekenhuis tot slot weten.

Foto: v.l.n.r. Dorien Varin SEH-arts, André Niessen, afdelingsmanager SEH, Marie-Louise van de Walle, SEH-verpleegkundige en Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur. Allen zijn in dienst van Franciscus Gasthuis & Vlietland

26-04-2021