Adrie Broeren-Rip op 71-jarige leeftijd overleden

Adrie Broeren-Rip op 71-jarige leeftijd overleden

SCHIEDAM - Op 1 november 2022 is Adrie Broeren-Rip op 71-jarige leeftijd overleden. Zij was een prominent lid van de Historische Vereniging Schiedam. Hieronder lees je het in memoriam van de vereniging.

De Historische Vereniging Schiedam (HVS) is een prominent lid armer. Adrie Broeren-Rip is dinsdag jl. aan een acute hartstilstand overleden. Het nieuws is bij het bestuur en diverse werkgroepen hard binnengekomen. Adrie Broeren zette zich met veel enthousiasme in voor de HVS, onder andere in de werkgroep Kethel en Stadswandelingen. Ontelbare keren heeft zij deelnemers door haar Kethel geleid en haar liefde voor de wijk overgedragen. De HVS condoleert haar familie met dit enorme verlies.

Namens haar familie staan hieronder de gegevens over de begrafenis:
De begrafenis is komende maandag 7 november op Beukenhof, aanvang 11.45 uur. Na een bijeenkomst in de aula wordt Adrie ter aarde besteld. Rond 13.30 is de plechtigheid voorbij. Er is een nazit in het Schepphuis, aanvang 14.00. Ook niet bezoekers van de begrafenis zijn daar welkom.

Correspondentieadres: familie Broeren, Kievitslaan 29, 3121XG Schiedam.

Adrie Broeren-Rip   14-10-1951   1-11-2022

Tekst: HVS
Foto: Adrie Broeren op de fiets in haar geliefde Kethel (fragment uit een video van Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam, september 2021; zie ook artikel)

Hieronder zie je een interview door Jan Willem de Boer met Adrie Broeren in 2018 naar aanleiding van het uitkomen van haar boek Herinneringen aan Kethel – toen en nu

03-11-2022